Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πολιτική πρόταση για το λαό

Τι μπορεί να συγκινήσει έναν αριστερό, έναν δημοκράτη, ώστε στις 7 του Μάρτη να ενισχύσει με την ψήφο του κάποιο κόμμα; Φυσικά οι πολιτικές θέσεις, τα προγράμματα, η συνέπεια λόγων και έργων, πάνω σε ένα και μοναδικό ζήτημα-κριτήριο. Αν δίνουν λύσεις στα προβλήματα σε όφελος του λαού. Και με βάση αυτό το κριτήριο πρέπει να σταθμίσουν οι εργαζόμενοι πού θα ρίξουν την ψήφο τους, προκειμένου από την επομένη των εκλογών να είναι σίγουροι ότι έπιασε τόπο. Οτι δυναμώνει η δική τους αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική, οι διεκδικητικοί τους αγώνες, η προοπτική της πολιτικής πρότασης διεξόδου για τα δικά τους συμφέροντα και όχι για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η πολιτική του ΚΚΕ απαντά στο σήμερα και στο αύριο των λαϊκών συμφερόντων με συνέπεια και σταθερότητα. Το ΚΚΕ δεν έλειψε από κανέναν αγώνα για δουλιά, Παιδεία και Υγεία, για καλύτερο εισόδημα, για κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Για τον πολιτισμό και το περιβάλλον, για την ισοτιμία των δύο φύλων και τα προβλήματα της νεολαίας. Ηταν μπροστά στον αγώνα κατά των ιδιωτικοποιήσεων, κατά της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ, κατά του πολέμου και του ΝΑΤΟ. Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, για το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ και το ευρώ, για το Σύμφωνο Σταθερότητας, όταν τα άλλα κόμματα την έκρυβαν. Για όλ' αυτά λοιπόν η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Αξίζει, όμως, να εμπιστευτεί κάποιος την ψήφο του στο ΚΚΕ και για έναν εξίσου σοβαρό λόγο. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα σήμερα που έχει επεξεργασμένη πολιτική πρόταση διεξόδου της ελληνικής κοινωνίας από τη σημερινή πολιτική βαρβαρότητα που ζει ο λαός μας. Οι προτάσεις του ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, προτάσεις που συνδέονται και με το δρόμο που θα πρέπει να βαδίσει ο λαός προκειμένου να τις εξασφαλίσει, να τις κάνει ο ίδιος πραγματικότητα. Το ΚΚΕ λέει ανοιχτά στην εργατική τάξη, στ' άλλα λαϊκά στρώματα ότι η ικανοποίηση των αναγκών τους είναι αδύνατη σε καθεστώς που την εξουσία την έχουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κόμματά τους. Γι' αυτό παλεύει για τη συγκρότηση της μεγάλης λαϊκής κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, που θα αντιπαλεύει τη σημερινή πραγματικότητα, που θα ανοίξει το δρόμο για να γίνει ο λαός κυρίαρχος και αφέντης στον τόπο του. Το ΚΚΕ δεν υπόσχεται μεσοβέζικες - και ως εκ τούτου ανεφάρμοστες - λύσεις, τάχα αριστερές, στα πλαίσια μιας διαχείρισης με αναδιανομή των κερδών δήθεν σε λαϊκό όφελος.

Με καθαρό λόγο απευθύνεται στην εργατική τάξη και στ' άλλα λαϊκά στρώματα, και τους λέει πως για να απαλλαγούν από το σύγχρονο ιμπεριαλιστικό δράκο, από τις μεγάλες μονοπωλιακές εταιρίες που απομυζούν τον ιδρώτα και το αίμα του λαού μας, χρειάζονται ρήξεις και ανατροπές, απαιτούνται συγκρούσεις, για να σπρώξουμε την Ιστορία μπροστά. Για μια λαϊκή εξουσία, που θα οργανώσει τη λαϊκή οικονομία, που ο πλούτος τον οποίο παράγει ο λαός θα είναι δικός του και όχι των επιχειρηματιών. Μόνο έτσι θα μπορεί να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ