Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα τηλεμάχιμα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΞΕΦΤΙΛΑ» είναι στα σίγουρα όλο αυτό το αποκαλούμενο «δημοσιογραφικό» παρασκήνιο, με το «ποιος», «πώς» και «γιατί» συμμετείχε και από ποια θέση στο χτεσινοβραδινό τηλεοπτικό διάλογο των πολιτικών αρχηγών. Ομως, δημοσιογραφικό στην πραγματικότητα δεν είναι.

Απλούστατα, κάποιοι έχουν μπερδέψει το δημοσιογραφικό επάγγελμα με την εκπροσώπηση επιχειρηματικών ομίλων Μέσων «Ενημέρωσης», που - αυτονόητα - είναι όχι απλώς διαφορετικά, αλλά εντελώς αντίθετα πράγματα.

Αυτό το ξέρουν, άλλωστε, πολύ καλά και οι πραγματικοί δημοσιογράφοι, που προσπαθούν να επιβιώσουν (εντός και εκτός εισαγωγικών) μεταξύ του όποιου ...«Κουρή» και όποιου ...«Λαμπράκη» και σε καταστάσεις όπου η λέξη «είδηση» και «αλήθεια» έχουν απολέσει προ καιρού το νόημά τους.

Δυστυχώς για τους «διαπλεκόμενους», το ξέρουν και οι εργαζόμενοι και δε νομίζουμε πως συμφωνούν ή ανέχονται να τους εκπροσωπεί με το «έτσι θέλω» ο όποιος προαναφερόμενος.

Φυσικά, δεν ξενίζει κανέναν που τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ κάνουν ότι ...δε βλέπουν όλη αυτήν την αθλιότητα. Αλλωστε, αυτοί είναι που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη δημιουργία της, με τους «βασικούς μετόχους», τις «επικοινωνιακές διαπλοκές» και γενικότερα το όλο αλισβερίσι τους.

«ΕΙΔΕ το πρόβλημα των Ελληνοτουρκικών λίγο πιο αποστασιοποιημένα από τη μέχρι τότε πολιτική. Επηρεάστηκε από την παγκόσμια τάση για επίλυση τέτοιου τύπου διαφορών». Η φράση αφορά στον Γιώργο Παπανδρέου και ειπώθηκε από τον νομπελίστα καθηγητή του στο Χάρβαρντ, Αμαρτια Σεν.

Αλήθεια, ποια είναι αυτή η «παγκόσμια τάση» για την επίλυση τέτοιων διαφορών, που διαπιστώνουμε στον πλανήτη τα τελευταία χρόνια; Μήπως η περίπτωση της Πρώην Γιουγκοσλαβίας, μήπως η περίπτωση της Μέσης Ανατολής ή, μήπως, η περίπτωση του ...Ιράκ; Οπου, δηλαδή, οι Αμερικανοί και ενίοτε η ΕΕ έχουν βάλει για καλά το χεράκι τους.


Γρηγοριάδης Κώστας

Πάντως, έτσι για να πάρετε μιαν εικόνα με τι ...«δασκάλους κάθισε» ο Γιώργος Παπανδρέου, δείτε και το σχόλιο του Αμάρτια Σεν για το κοινωνικό κράτος που αναπτύχθηκε στην Ευρώπη μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο: «Δυστυχώς, αυτό το σύστημα είναι πολύ ακριβό...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ