Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσφυγή Γκουριώτη κατά εφημερίδων

Μετά την αγωγή που κατέθεσε την περασμένη βδομάδα κατά των υπευθύνων των εφημερίδων «Ελευθεροτυπία» και «Αυριανή», χτες ο πρώην διευθυντής Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, Τάσος Γκουριώτης, προσέφυγε στο Πρωτοδικείο ζητώντας τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των υπεύθυνων των δύο εφημερίδων, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι οικονομικές απαιτήσεις του. Επίσης, ζητά την παρουσίαση και προβολή στο δικαστήριο των DVD, που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τον φέρουν να συναλλάσσεται με εκπρόσωπο της ρωσικής εταιρίας, που προμήθευσε την Ελλάδα με τα εξοπλιστικά συστήματα TOR-M1.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τ. Γκουριώτης έχει υποβάλει αγωγή κατά των δυο εφημερίδων, διεκδικώντας από την «Ελευθεροτυπία» πέντε εκατομμύρια ευρώ και από την «Αυριανή» τρία εκατομμύρια ευρώ, επειδή τον εμφάνιζαν να πρωταγωνιστεί στα επίμαχα DVD, τονίζοντας ότι πρόθεση των εφημερίδων ήταν «η επίτευξη αναγνωσιμότητας και κέρδους». Μετά την αγωγή του Τ. Γκουριώτη το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους διωκόμενους δημοσιογράφους.

Η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίστηκε για την 1η Μάρτη 2005, ενώ η αγωγή κατά των δύο εφημερίδων έχει προσδιοριστεί για τις 13 Οκτώβρη 2005.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ