Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
«Ολα για το ΝΑΤΟ»

Την αύξηση των - υποταγμένων στις ΝΑΤΟικές ανάγκες - αμυντικών δαπανών στον προϋπολογισμό, κατήγγειλε η Λιάνα Κανέλλη, στην παρέμβασή της κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού. Σχολιάζοντας συνολικά τις κυβερνητικές επιλογές, επισήμανε ότι η ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ «θέλετε τη χώρα να της καθορίζουν τα κυριαρχικά της δικαιώματα το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, από τα δημοσιονομικά μέχρι τα εξοπλιστικά, από τα αμυντικά μέχρι τα σύνορα».

Οπως επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ, οι αμυντικές δαπάνες «είναι για να καλυφθούν πολύ συγκεκριμένες ανάγκες. Θα σας πω μόνο ένα κονδύλι από τον προϋπολογισμό, συνολικό. Το 10,2% του προϋπολογισμού πηγαίνει για τις αμυντικές δαπάνες. Και το χρέος μόνο στις αμυντικές δαπάνες για το 2004 είναι στο 4,35% του ΑΕΠ. Εκεί πάει ο κόπος του ελληνικού λαού. Και έρχεται ο κληρωτός και του δίνετε 8 ευρώ το μήνα», όταν «δίνετε 147 εκατ. ευρώ από αυτόν τον ταπεινό προϋπολογισμό μόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ». Αναφορικά με τη μείωση της θητείας, ανέφερε ότι συμβαίνει «για να αυξήσετε όλα τα διαφορετικά σώματα που φτιάχνετε από τη σάρκα εκ σαρκός μας του ελληνικού λαού με εθελοντές άνεργους και δυστυχισμένους, με διαφορετικές ασφαλίσεις και διαβαθμίσεις με θύμα τη ζωή τους».

Αναφορικά με τις δαπάνες για την αστυνόμευση, η Λιάνα Κανέλλη σημείωσε ότι «τα τελευταία οκτώ χρόνια αυξήθηκε ο τακτικός προϋπολογισμός του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κατά 150%», προκειμένου να υλοποιηθούν οι κατευθύνσεις της ΕΕ για «πάταξη κάθε ριζοσπαστικής σκέψης και κίνησης σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης». Κατέληξε, τονίζοντας ότι «νοιάζεστε εσείς για τον ελληνικό λαό παρά μόνο για να τον καταπιέσετε με βάση τα αντιτρομοκρατικά, καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια άλλων. Αν νοιαζόσασταν, δε θα παίρνατε τριακόσιους πυροσβέστες. Η Πυροσβεστική έχει τρεισήμισι χιλιάδες άτομα κενό. Και παίρνετε τριακόσιους πυροσβέστες, που δε φθάνουν για να αντικαταστήσετε ούτε καν αυτούς που συνταξιοδοτούνται»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ