Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Αλλοθι για λιτότητα τα δημοσιονομικά

«Συγνώμη πρέπει να ζητήσουν και τα δύο κόμματα από τον ελληνικό λαό για τους προϋπολογισμούς που χρόνια καταθέτουν στη Βουλή», δήλωσε ξεκινώντας την ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος. Οπως είπε, «έχουμε κουραστεί επί δεκαετίες να φέρνετε προϋπολογισμούς μονόπλευρης λιτότητας και προκλητικής ενίσχυσης του κεφαλαίου. Τέτοιος είναι και αυτός ο Προϋπολογισμός».

Πιο αναλυτικά σημείωσε ότι «μέσω της εισοδηματικής πολιτικής γίνεται η αναδιανομή υπέρ του πλούτου, υπέρ της πλουτοκρατίας. Οταν έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης 4%, 5%, τι παίρνει ο εργαζόμενος; Στην καλύτερη περίπτωση να πάρει αυξήσεις ίσες με τον πληθωρισμό και όχι κάτι παραπάνω». Οσον αφορά τις κοινωνικές παροχές έκανε λόγο για «στασιμότητα είτε μείωση σε σχέση με το ΑΕΠ. Αν μάλιστα ανατρέξουμε στην ισχύουσα νομοθεσία που ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και που την εφαρμόζει και την επεκτείνει η Νέα Δημοκρατία, έχουμε ανατροπές σε μια σειρά ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα που φτωχαίνουν τους εργαζόμενους, αναδιανέμουν την πίτα σε βάρος των εργαζομένων».

Ιδιαίτερα σχολίασε ο Αντ. Σκυλλάκος το θέμα της δημοσιονομικής απογραφής, όπου εστιάζεται η «κόντρα» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οπως τόνισε, «κανένας δεν είναι αντίθετος, εάν τα στοιχεία ενός προϋπολογισμού δεν ήταν τα σωστά και αυτό γινόταν είτε λόγω μεθόδου είτε επίτηδες, να αποκατασταθεί αυτό και να έχουμε σωστά στοιχεία για να ξέρουμε και στη Βουλή ποια είναι τα στοιχεία. Εκεί είναι όμως το κύριο πρόβλημα; Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα για τους εργαζόμενους; Θα χορτάσουν ψωμί αν γίνει ή όχι η απογραφή; Θα αλλάξει η κατάστασή τους; Οχι. Χρησιμοποιείται η απογραφή σαν βασικό επιχείρημα από την κυβέρνηση για να μην εφαρμόσει όχι μόνο τις υποσχέσεις της, αλλά και για να συνεχίσει τη μονόπλευρη λιτότητα. Να πει ότι είναι άδεια τα ταμεία. Αυτό κάνει η κυβέρνηση με την απογραφή».

Παράλληλα απαντώντας στο επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ, περί του ότι η ελληνική οικονομία λόγω απογραφής τέθηκε υπό τον έλεγχο της Κομισιόν, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναρωτήθηκε: «Δεν ξέρουν ότι και η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε εποπτεία από το Διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Δεν ελέγχουν τους προϋπολογισμούς, τα μεγέθη; Η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν ελέγχει; Και άλλοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί..;». Επίσης σημείωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση πατάει στο νομικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ, για να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική και να την ολοκληρώσει με βάση το νομικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια. Η αντιδραστική, αντιλαϊκή δυναμική της νομοθεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν έχει εξαντληθεί στα χρόνια αυτά. Η Νέα Δημοκρατία στους δέκα μήνες προσπαθεί να εξαντλήσει αυτά τα περιθώρια και μετά να φέρει καινούρια νομοσχέδια, μεγαλύτερης ανατροπής του όποιου κοινωνικού κράτους υπήρχε μέχρι σήμερα».

Τέλος, αναφερόμενος στο ΣΥΝ, ο Αντώνης Σκυλλάκος σχολίασε ότι «πατάει σε δύο βάρκες. Δείχνει το ενδιαφέρον του για τα λαϊκά στρώματα - μίλησε ήδη για άδικο κοινωνικά προϋπολογισμό - ταυτόχρονα όμως δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα και όχι μόνο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δεν αρνείται τα κίνητρα στις μεγάλες επιχειρήσεις υπό κάποιους όρους και προϋποθέσεις»... θέτοντας το ερώτημα του αν «χωράνε δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη;»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπαίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες(2011-02-12 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ ζήτησε μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης(2009-11-13 00:00:00.0)
Αναξιόπιστη η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ(2005-12-23 00:00:00.0)
Αποπροσανατολιστικές ασκήσεις διαρκείας(2004-10-09 00:00:00.0)
Καλλιεργούν το έδαφος για νέες θυσίες(2004-04-07 00:00:00.0)
Αυθαίρετες εκτιμήσεις(1998-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ