Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Προϋπολογισμός στις απαιτήσεις του κεφαλαίου

«Αυτός ο προϋπολογισμός σε συνδυασμό με το φορολογικό και τον αναπτυξιακό νόμο, εκφράζει ακριβώς τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα του κεφαλαίου» επισήμανε μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ. Οπως είπε, ο προϋπολογισμός «είναι αντιλαϊκός και έντονα ταξικός. Παίρνει υπόψη του μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και προγραμματίζει και προϋπολογίζει με άξονα την καπιταλιστική κερδοφορία».

Ειδική αναφορά έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, στο φορολογικό. Οπως είπε «σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι φτωχοί στην Ελλάδα αγγίζουν το 25%. Η τάση είναι οι πλούσιοι να γίνονται όλο και πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Αυτή την τάση την ενισχύει ο φορολογικός νόμος ο οποίος ανεβάζει λίγο μεν το αφορολόγητο όριο γεγονός που προβάλλεται με φανφάρες από όλα τα προπαγανδιστικά μέσα που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, αλλά από την άλλη κατεβάζει τους φορολογικούς συντελεστές στις μεγάλες επιχειρήσεις και στις πολυεθνικές χαρίζοντας εκατομμύρια ευρώ στο κεφάλαιο».

Σχολιάζοντας παράλληλα τις ρυθμίσεις του λεγόμενου «αναπτυξιακού» νόμου, τόνισε πως «δίνονται φοροαπαλλαγές και ειδικό καθεστώς σε κίνητρα για επενδύσεις πάνω από πενήντα εκατομμύρια. Περιορίζει από 40% σε 25% την ιδία συμμετοχή». Πρόσθεσε επίσης πως «όταν η κυβέρνηση διακηρύσσει πως το 70% των συνολικών κινήτρων θα πάει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτό δεν είναι ακριβές με τα μεγέθη της χώρας μας, γιατί σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μικρομεσαία επιχείρηση νοείται αυτή που απασχολεί μέχρι 250 εργάτες και έχει κύκλο εργασιών μέχρι πενήντα εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή με τα δεδομένα της Ελλάδας, εντάσσονται όλες σχεδόν οι μεγάλες επιχειρήσεις».

Παράλληλα αναφορικά με την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ο Ορέστης Κολοζώφ σημείωσε ότι μπροστά στη μέχρι πρότινος πιθανότητα πρόωρων εκλογών «έκανε μια προσπάθεια να δώσει ορισμένα ψίχουλα σε ορισμένα στρώματα, ελπίζοντας πως θα κερδίσει λίγο χρόνο. Η προσπάθεια αυτή όμως εξαντλήθηκε. Τόσο η Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και τα ισχυρά οικονομικά κέντρα της χώρας μας υπενθύμισαν στη Νέα Δημοκρατία πως ο ρόλος της σαν κυβέρνηση είναι να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις που θα διευκολύνουν την κερδοφορία του κεφαλαίου και πως δεν πρέπει να καθυστερεί άλλο». Επίσης τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση έρχεται να πραγματοποιήσει τις «αναδιαρθρώσεις που το ΠΑΣΟΚ δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ