Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ

ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ... «Οι αντιδράσεις για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ από πολλά ΜΜΕ ήταν δυστυχώς μονοδιάστατες και απλοϊκές (...) Η απόφαση αυτή έπρεπε να λάβει υπ' όψιν τις θέσεις των "ισχυρών" της ΕΕ που διέφεραν μεταξύ τους. Επρεπε προφανώς να συνυπολογίσει το γενικό κλίμα στην ΕΕ (...) ενώ ουδείς επιθυμούσε την ταπείνωση της ηγεσίας της Τουρκίας. Αλλωστε και η χώρα μας στρατηγικά επιδιώκει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας (...) όταν το ζητούμενο είναι ο συμβιβασμός, προφανώς ουδείς μπορεί να είναι ενθουσιασμένος» (ο εκ των συμβούλων του πρωθυπουργού Γ. Λούλης στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΔΟΥΛΕΜΑ: «Θα είναι από εδώ και στο εξής η Τουρκία υπό συνεχή παρακολούθηση σε κρίσιμα θέματα, όπως ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι αρχές του κράτους δικαίου, η προστασία των μειονοτήτων, η αναγνώριση όλων των μειονοτικών δικαιωμάτων στους Κούρδους. Οι επιδόσεις της Τουρκίας στην εκπλήρωση των όρων θα κρίνονται από τους "25" και απαιτείται για την "προαγωγή" ομοφωνία όλων των κρατών - μελών σε κάθε κεφάλαιο. Δηλαδή, θα πρέπει να συμφωνεί και η Ελλάδα και η Κύπρος. Τέλος και μετά από αυτή τη δοκιμασία είναι πιθανό να μην πετύχει την ένταξή της η Τουρκία αν είναι αρνητικό το δημοψήφισμα σε μια χώρα ή το ίδιο αρνητική η απόφαση ενός Κοινοβουλίου» (το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

«ΠΟΡΘΗΤΗΣ»... «"Καλώς ήρθες πορθητή της Ευρώπης" ήταν ένα από τα (μάλλον όχι και τόσο... ευρωπαϊκά) συνθήματα με τα οποία υποδέχτηκαν χιλιάδες οπαδοί του στην Κωνσταντινούπολη τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ» (η επισήμανση στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ