Πέμπτη 18 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο προσκήνιο πάλι ο Γιαννόπουλος και οι αγωγές του

Σήμερα εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή του κατά της Λ. Κανέλλη,  για δημοσίευμα στο περιοδικό «ΝΕΜΕCΙΣ»

Εκδικάζεται σήμερα, Πέμπτη 18/5/2000, ώρα 5 το απόγευμα, στο Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η αγωγή Γιαννόπουλου κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, με την οποία διεκδικεί, ο Ε. Γιαννόπουλος, αποζημίωση ύψους... 490 εκατομμυρίων δραχμών!

Οπως και σ' όλες τις άλλες αγωγές και μηνύσεις που έχει καταθέσει - και κατά του «Ριζοσπάστη» δύο αγωγές και δύο μηνύσεις - ο Ε. Γιαννόπουλος, επικαλείται συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου επειδή τόλμησαν να δημοσιεύσουν ρεπορτάζ με τα στοιχεία, που αποκαλύφθηκαν με αφορμή τη δίκη Κατριβάνου, από επίσημα έγγραφα του κράτους για την κατοχική και μετακατοχική του δραστηριότητα και ενώ παρουσιάζεται να συμμετείχε στον ΕΛΑΣ!

Με τη βιομηχανία αυτή των αγωγών και των αθρόων μηνύσεών του, που ξεκίνησε με τη δίωξη του υπερνομάρχη Αθηνών- Πειραιώς Θ. Κατριβάνου, ο Ε. Γιαννόπουλος και η κυβέρνηση Σημίτη που τον στηρίζει δεν επιδιώκουν παρά τη φίμωση της πολιτικής κριτικής κατά της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, πλήττοντας, βεβαίως, την ίδια την ελευθεροτυπία. Κάτι που καταδικάζεται και συναντά τη γενικότερη κατακραυγή.

Η αγωγή Γιαννόπουλου κατά της Λιάνας Κανέλλη αφορά, συγκεκριμένα, δημοσίευμα στο περιοδικό «ΝΕΜΕCΙΣ», που εκδίδει η γνωστή δημοσιογράφος, και στο οποίο παρουσιάζονται στοιχεία από το βιβλίο του Γ. Μανδίκου - ο οποίος και είναι κατηγορούμενος στην ίδια δίκη - με τίτλο «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο Ε. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ». Βιβλίο που περιλαμβάνει τα αποκαλυπτικά στοιχεία για την κατοχική και μετακατοχική δράση του τέως υπουργού Δικαιοσύνης και, πλέον, βουλευτού του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ