Πέμπτη 18 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Καλύπτει τον αργηχό της ΕΛΑΣ

Πλήρη κάλυψη στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προσέφερε χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Π. Παυλόπουλου. Ο Κ. Σημίτης τόνισε ότι ότι ο αρχηγός της ΕΛΑΣ εκπληρώνει τα καθήκοντά του με επιτυχία και έχει συμβάλει ουσιαστικά στο σχεδιασμό και εφαρμογή των μέτρων καταπολέμησης της ανεργίας.

Σχολιάζοντας τα όσα λέγονται για τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν κατά του Ι. Γεωργακόπουλου, είπε ότι για το περιστατικό της οδού Νιόβης εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα, για την υπόθεση της υπεξαγωγής εγγράφων υπάρχει απαλλακτική εισαγγελική πρόταση και ασκήθηκε δίωξη μόνο για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Με βάση τα παραπάνω, είπε, η κυβέρνηση έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να ανατραπεί η αρχή, ότι ο υπό κατηγορία θεωρείται αθώος μέχρι να αποδεχτεί η ενοχή του.

Από την πλευρά του, ο Π. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι όταν ακόμα και ο πιο απλός αστυνομικός κατηγορείται για κάτι τότε τίθεται σε δημοσιότητα μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Απαντώντας σε άλλη Επίκαιρη Ερώτηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ο Κ. Σημίτης ισχυρίστηκε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης οδήγησαν σε μείωση της εγκληματικότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ