Πέμπτη 18 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ F - 16
Από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα μέσω ... Τουρκίας

Βόλτα στην Τουρκία πήγαν τα ανταλλακτικά των F-16
Βόλτα στην Τουρκία πήγαν τα ανταλλακτικά των F-16
Ανταλλακτικά που παρήγγειλε η Ελλάδα από τις ΗΠΑ για εφοδιασμό και επιδιόρθωση των αεροσκαφών F-16 που διαθέτει, έφθασαν τελικά στον προορισμό τους αφού όμως προηγουμένως διήλθαν από την Τουρκία, χωρίς αυτό να είναι προγραμματισμένο, δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Κεν Μπέικον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Τα καλά νέα είναι ότι τα ανταλλακτικά έφθασαν τελικά στην Ελλάδα. Τα άσχημα νέα είναι ότι πραγματοποίησαν μια απρόσμενη στάση στην Τουρκία. Αυτό, προφανώς, οφείλεται στην αεροπορική εταιρία που επιλέχτηκε για τη μεταφορά τους.

Δεν ήταν αεροσκάφος του Πενταγώνου που ξέφυγε από το δρομολόγιο, αλλά η εταιρία που ανέλαβε τη μεταφορά», τόνισε ο Κ. Μπέικον.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου απέφυγε να σχολιάσει το περιεχόμενο των επιστολών που αντηλλάγησαν ανάμεσα στους Α. Τσοχατζόπουλο και Γ. Κοέν, λέγοντας ότι δε δημοσιοποιείται η επικοινωνία του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ με τους ομολόγους του. Περιορίστηκε απλά να δηλώσει σχετικά, πως «η Ελλάδα υπέγραψε επιστολή προσφοράς και αποδοχής για την αγορά 50 F - 16 και φαντάζομαι ότι οι επιστολές αυτές ίσως αφορούσαν μέρος αυτής της αγοραπωλησίας».

Ο Κ. Μπέικον αναφέρθηκε επίσης σε ημίωρη συνάντηση που είχε στο Πεντάγωνο ο Γ. Κοέν με την ηγεσία της ομογενειακής οργάνωσης ΠΣΕΚΑ η οποία πραγματοποιεί τις μέρες αυτές το ετήσιο συνέδριό της στην Ουάσιγκτον. «Συζήτησαν το καλό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την ελπίδα τους για τη συνέχιση της βελτίωσης των σχέσεων. Είπαν επίσης ότι ελπίζουν να υπάρξει λύση της κυπριακής κρίσης μέχρι το τέλος του έτους, ελπίδα την οποία μοιραζόμαστε και εμείς», δήλωσε ο Κ. Μπέικον που κλήθηκε να αναφερθεί και στην επικείμενη άσκηση «Dynamic Mix» και στο σύντομο σχόλιό του τόνισε ότι σε αυτή θα συμμετάσχουν πλοία του 6ου στόλου όπως και μαχητικά, μεταγωγικά και βομβαρδιστικά της αμερικανικής αεροπορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ