Πέμπτη 18 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
KO ΠΑΣΟΚ
Διαρροές στην ψηφοφορία για το προεδρείο

Τη διαδικασία της εκλογής προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επέλεξαν αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εκφράσουν τη «διαμαρτυρία» τους ή την «πικρία» τους για διάφορους λόγους προς την ηγεσία του κόμματος.

Ετσι, στη σχετική εκλογή που έγινε χτες στη Βουλή, 21 συνολικά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν κανέναν από τους υποψήφιους, αφού 15 από αυτούς προτίμησαν το λευκό και 6 το άκυρο.

Είναι δε αξιοσημείωτο ότι ο προαλειφόμενος για γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ. Σφυρίου πήρε μόλις 88 ψήφους από τους 148 βουλευτές που πήραν μέρος στην ψηφοφορία. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Ν. Λεβογιάννης με 68 ψήφους, τρίτος ο Π. Τσερντικίδης με 44 ψήφους, όσους πήρε και η Ε. Τσουρή.

Χτες συγκροτήθηκαν σε Σώμα και εξέλεξαν προεδρείο και οι υπόλοιπες Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές της Βουλής.

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων πρόεδρος εκλέχθηκε ο Ι. Κουράκης, αντιπρόεδρος ο Χ. Μαγκούφης και γραμματέας η Φ. Γεννηματά.

Στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης πρόεδρος εκλέχθηκε ο Θ. Τσιόκας, αντιπρόεδρος η Μ. Θωμά και γραμματέας ο Π. Αντωνακόπουλος.

Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου πρόεδρος εκλέχθηκε ο Δ. Πιπεργιάς, αντιπρόεδρος ο Α. Χρυσανθακόπουλος και γραμματέας ο Β. Οικονόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ