Πέμπτη 18 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«AΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ»
Ναι μεν αλλά...

Διέψευσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος από το βήμα της Βουλής τα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει τώρα αντιτρομοκρατική νομοθεσία, που θα θέτει σε κίνδυνο βασικά δικαιώματα των πολιτών, αλλά άφησε ανοιχτό το παράθυρο ζητώντας σχετικές προτάσεις.

Το θέμα ήρθε στη Βουλή, με επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ Α. Ψαρούδα - Μπενάκη, η οποία εμφανίστηκε σύμφωνη με την προώθηση μέτρων που θα θίγουν βασικά δικαιώματα, εναρμονιζόμενη έτσι με τις σχετικές πιέσεις που ασκούν οι Αμερικανοί.

Ο Μ. Σταθόπουλος στην απάντησή του είπε μεν ότι δεν ετοιμάζει το υπουργείο του τέτοια μέτρα, αλλά ότι εργάζεται για την εκπόνηση μέτρων που έχουν στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απονομή της Δικαιοσύνης, μέτρα που θα συμβάλλουν στην "πάταξη του εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένου και του οργανωμένου".

Ζήτησε δε από την Α. Μπενάκη συγκεκριμένες προτάσεις τονίζοντας: «Μιλάει (η βουλευτής) για ειδικές ανακριτικές μεθόδους ή ειδικούς δικονομικούς κανόνες, οι οποίοι θα μπορούσαν να θεσπιστούν και τη διαβεβαιώνω ότι θα μελετούσαμε τις τυχόν ειδικές προτάσεις για νέα νομοθετικά μέτρα, για να κρίνουμε αν πρέπει να αναληφθεί σχετική νομοθετική πρωτοβουλία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ