Πέμπτη 18 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Σήμερα η πορεία Ειρήνης
  • Τη διεξαγωγή της άσκησης του ΝΑΤΟ «Dynamic mix», κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας
  • Στις κινητοποιήσεις καλεί και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Πορεία Ειρήνης θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι φιλειρηνιστές της Λάρισας, διαδηλώνοντας την καταδίκη τους στην ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων και στα πολεμοκάπηλα σχέδιά της, με τα οποία συναινεί και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η πορεία, που διοργανώνει η τοπική Επιτροπή Ειρήνης και άλλοι φορείς του νομού στα πλαίσια του 22ου Δεκαημέρου Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ. από την πλατεία της Γιάννουλης και θα καταλήξει στις 9 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου θα πραγματοποιηθεί φιλειρηνική εκδήλωση.

Με τη συμμετοχή τους οι φιλειρηνιστές της Λάρισας, δίνοντας συνέχεια στην αντιπολεμική πάλη τους, θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή της ΝΑΤΟικής άσκησης «Dynamic 2000», η οποία θα ελέγχεται και θα κατευθύνεται από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο. Θα διατρανώσουν, επίσης, την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν την αντιιμπεριαλιστική πάλη, για να διώξουν το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο από την περιοχή και τη χώρα, που αποτελεί πολεμικό ορμητήριο σε βάρος των λαών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, επισημάνθηκε ότι η διεξαγωγή της ΝΑΤΟικής άσκησης «Dynamic mix» στη χώρα μας, ουσιαστικά υποδηλώνει την αμφισβήτηση και την κατάργηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, με την εγκατάσταση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων - και τουρκικών - στο ελληνικό έδαφος. Υπογραμμίστηκε, επίσης, ότι το υποθετικό περιεχόμενο της άσκησης, ουσιαστικά καταδεικνύει και το τι «μέλλει γενέσθαι» στα Βαλκάνια, καθώς από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μεθοδεύεται η αποσταθεροποίηση στο χώρο, έτσι ώστε να δημιουργηθούν προτεκτοράτα στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αλλά και ευρύτερα στην περιοχή και να ελεγχθούν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές. Τονίστηκε δε, ότι με τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης άσκησης καταργούνται τα σύνορα και τα επιχειρησιακά όρια και ότι οι φιλειρηνιστές δε θέλουν τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και αγωνίζονται για να φύγουν τα Στρατηγεία του Θανάτου από τη χώρα.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας τονίζει τα παρακάτω:

«Τούτες τις μέρες η χώρα μας έχει μεταβληθεί σε απέραντο πεδίο ασκήσεως βολής από τα φονικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ.

Στρατεύματα, οπλικά συστήματα, πλοία, αεροπλάνα και κάθε μορφής πολεμικό υλικό κατακλύζει τη χώρα μας. Στην περιοχή της Θεσ/νίκης προχωρούν στην επιστράτευση αγροτικών εκτάσεων για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.

Ενα χρόνο μετά το δολοφονικό πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία οι δυνάμεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων ετοιμάζονται για νέο γύρο. Στόχος τους είναι ο παραπέρα διαμελισμός των Βαλκανίων σε κρατίδια προτεκτοράτα, η τρομοκράτηση των λαών της περιοχής, το σταμάτημα της κυριαρχίας της χώρας μας στο Αιγαίο και ο έλεγχος των ΝΑΤΟικών στην ευρύτερη περιοχή.

Με την άσκηση «DYNAMIC MIX» ετοιμάζονται για μελλοντική επέμβαση και έλεγχο των πετρελαίων του Καυκάσου.

Με την άσκηση αυτήν γίνεται και η πρόβα τζενεράλε του στρατηγείου Τυρνάβου που σε συνεργασία με τα στρατηγεία Νάπολης και Σμύρνης θα διευθύνουν τα στρατεύματα των φονιάδων.

Το ΕΚΛ καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της Λάρισας την ωμή επέμβαση των μακελάρηδων του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας και την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων που ο λαός μας με πολύ αγώνα και αίμα κατάκτησε.

Το ΕΚΛ καλεί το λαό να πάρει μέρος στην πορεία ειρήνης που θα γίνει σήμερα 18 Μάη από τη Γιάννουλη ώρα 6.30 μ.μ. το απόγευμα και θα καταλήξει στην πλατεία Ταχυδρομείου ώρα 9.30 μ.μ. και να καταδικάσει με τη συμμετοχή του την επέμβαση του ΝΑΤΟ και της νέας τάξης πραγμάτων στην περιοχή μας.

Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους στις 4 Ιούνη να πάρουν μέρος στην Πανθεσσαλική διαδήλωση των Θεσσαλικών Επιτροπών Ειρήνης ώρα 8 μ.μ. στον Τύρναβο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκηνικό ΝΑΤΟΪΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ στην Πελοπόννησο (2000-05-31 00:00:00.0)
Φιλειρηνικό σάλπισμα (2000-05-30 00:00:00.0)
Δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της «Dynamic Mix» (2000-05-27 00:00:00.0)
Επίκαιρη Ερώτηση για τη «DYNAMIC MIX» (2000-05-23 00:00:00.0)
Δυναμικό ΟΧΙ στη «Dynamic mix»... (2000-05-12 00:00:00.0)
Το Αιγαίο, θυσία για τη λειτουργία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου (1997-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ