Πέμπτη 18 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Επιτροπή για διάλογο

Η Αθήνα υιοθετεί την τουρκική πρόταση για δημιουργία πολιτικο-στρατιωτικών επιτροπών, οι  οποίες θα συζητήσουν την  εγκατάσταση ΜΟΕ στο Αιγαίο

Η ελληνική κυβέρνηση ρυμουλκείται σε μια εφ' όλης της ύλης ελληνοτουρκική συζήτηση με τους όρους που έχει επιβάλει η Αγκυρα. Χτες, στη σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, αποφασίστηκε να γίνει αποδεκτή η τουρκική πρόταση, σύμφωνα με την οποία η συζήτηση για την εγκατάσταση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο, θα πραγματοποιηθεί μέσω πολιτικο-στρατιωτικών επιτροπών που θα συσταθούν για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου Εξωτερικών, στη χτεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε η δημιουργία της ελληνικής επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από στρατιωτικούς και διπλωμάτες, υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας, οι οποίοι θα ασχοληθούν με την ουσία της συζήτησης για τα ΜΟΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρκική πλευρά έχει ήδη παραδώσει κατάλογο με προτάσεις για εγκατάσταση ΜΟΕ στο Αιγαίο, ενώ από την ελληνική πλευρά, στρατιωτικοί κύκλοι «κυκλοφορούν» ιδέες με προτάσεις που θα μπορούσε να υποβάλει η Αθήνα.

Ενα άλλο σημείο που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι από την πλευρά του υπουργείου Αμυνας, ακόμη και χτες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, κύκλοι περί τον Α. Τσοχατζόπουλο, υπογράμμιζαν ότι δεν υπάρχει απόφαση για τη δημιουργία τέτοιου είδους επιτροπής.

Παπανδρέου - Μπακογιάννη

Συζήτηση εφ' όλης της ύλης για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είχε με τον Γ. Παπανδρέου η υπεύθυνη του τομέα Εξωτερικών και Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημά της χτες το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών. Στις δηλώσεις της η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών «να υπάρξει μια νέα σχέση συνεργασίας μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης για το καλό των εθνικών θεμάτων». Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε επίσης «σε βάθος ενημέρωση για τα θέματα που τρέχουν (...) και την αξιοποίηση του συνόλου του ελληνικού δυναμικού σε επίπεδο Κομισιόν, μακριά από κομματισμούς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσέγγιση με κάθε κόστος επιδιώκει η Αθήνα (2000-11-01 00:00:00.0)
Βήματα διαλόγου στα «κρυφά» (2000-09-30 00:00:00.0)
Στα κρυφά ο διάλογος; (2000-05-19 00:00:00.0)
Ολα στο τραπέζι (2000-05-14 00:00:00.0)
ΣΠ (1998-11-24 00:00:00.0)
"Αποπυραυλοποίηση" το ταχύτερο... (1998-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ