Πέμπτη 18 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η δίκη των μαθητών στη Λευκάδα

Στις 9 το πρωί οι εκπαιδευτικοί του νησιού διοργανώνουν συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια

Στο δικαστήριο Ανηλίκων οδηγούνται σήμερα το πρωί οι 12 μαθητές μέλη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και μέλη του τοπικού Συντονιστικού του ΤΕΕ - ΤΕΛ Λευκάδας, επειδή συμμετείχαν στις περσινές μαθητικές κινητοποιήσεις. Οι εκπαιδευτικοί του νησιού, με απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας, σε ένδειξη συμπαράστασης στους διωκόμενους μαθητές, αλλά και διαμαρτυρίας θα συγκεντρωθούν σήμερα έξω από τα δικαστήρια στις 9 το πρωί. Επίσης, το ΔΣ της ΕΛΜΕ για σήμερα έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί ως και τις 12 το μεσημέρι.

Οι 12 μαθητές του ΤΕΕ Λευκάδας παραπέμπονται σήμερα σε δίκη, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» και της παρεμπόδισης της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας του σχολείου. Και αυτό γιατί έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους χωρίς την άδεια του λυκειάρχη τους κ. Ζούρο. Υπενθυμίζεται ότι ο λυκειάρχης του σχολείου είναι ο μοναδικός λυκειάρχης σε όλο το νησί που έδωσε στην εισαγγελέα τα ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν στην κατάληψη, ενώ σήμερα θα καταθέσει και ως μάρτυρας κατηγορίας.

Την τακτική ποινικοποίησης των μαθητικών διεκδικήσεων, την επιστράτευση των κατασταλτικών μηχανισμών και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καταδικάζει στην ανακοίνωση - κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ