Πέμπτη 18 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ολυμπιακό» πνεύμα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ολόκληρη η κυβέρνηση με την υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Τι χρονοδιαγράμματα τούς έβαλε ο Σημίτης, τι ελέγχους ανά υπουργείο, τι εβδομαδιαίες αναφορές! Πραγματικός... δημιουργικός οργασμός ή αλλιώς... τρεχάτε να προλάβουμε.

Να είστε βέβαιοι ότι θα «δουλέψει» η κυβέρνηση όπως δεν έχει δουλέψει ποτέ της επί του θέματος. Γιατί είναι γνωστό ότι όταν έρχονται... οι άνωθεν εντολές, τότε βάζουν το κεφάλι κάτω και προχωράνε. Μόνο για τα προβλήματα του κοσμάκη δεν μπορούν να κάνουν τίποτε.

Αλήθεια, έχετε δει ποτέ τέτοιο πανικό και συσκέψεις για την ακρίβεια, για τη φτώχεια ή την ανεργία που ταλαιπωρεί τους μισθωτούς; Ακόμα ακόμα και για τους σεισμοπαθείς πριν από μερικούς μήνες; Μόνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την ΟΝΕ και για το ΝΑΤΟ φαίνεται ότι μπορεί αυτή η κυβέρνηση και να συνεννοηθεί και να αποδώσει. Για τα αλλά ισχύει η λαϊκή παροιμία «όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει»!

ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ακόμα... συνωμότες ψάχνουν και σκοτεινούς κύκλους που απεργάζονται τη διάλυση της παράταξης!

Δε λέμε, καλά τα σενάρια περί σκοτεινών δυνάμεων αλλά δεν πείθουν. Αν θέλουν να μας πουν μερικές αλήθειες ας μας τις πουν. Ας μιλήσουν για το με ποια συμφέροντα «τσακώθηκαν», με ποιους δεν τα βρήκαν και τι ζήταγαν οι συγκεκριμένοι. Εν ολίγοις, ας μας πουν πώς λειτουργεί το... παιγνίδι «γίνομαι κυβέρνηση».

Αλλά βέβαια επί της ουσίας δε θα ειπωθεί τίποτε, όχι για κανέναν άλλο λόγο, μα γιατί στο μόνο στο οποίο προσβλέπουν είναι στο να γίνουν... καλύτεροι «παίκτες». Ας αφήσουν λοιπόν τις μεγαλοστομίες και ας κάνουν την αντιπολιτευτική - συμπολίτευση που τους έχει ανατεθεί.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ