Πέμπτη 18 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ...

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ λάθος η πτώση του μοιραίου, πρωθυπουργικού «Φάλκον», σύμφωνα με το 45σέλιδο πόρισμα δύο πραγματογνωμόνων, τους οποίους είχε διορίσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ισίδ. Ντογιάκος για να ερευνήσουν τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος (σελίδα 14)

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ οι καταγγελίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων για την απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να προχωρήσει σε υπογραφή διετούς Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με αυξήσεις πείνας για τους εργαζόμενους(σελίδα 18)

ΑΚΡΩΣεπικίνδυνη η πολιτική που σκιαγράφησε χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρ. Παπουτσής, κατά την πρώτη του συνέντευξη στους ναυτιλιακούς συντάκτες, στην οποία κυριάρχησαν οι ραγδαίες εξελίξεις που διαδραματίζονται στο χώρο της ακτοπλοΐας ενόψει της εφαρμογής του κανονισμού που αίρει το καμποτάζ και οδηγεί στην ανεργία τους ναυτεργάτες(σελίδα 18)

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ παρέμβαση για τους άνεργους στην Εύβοια αποβλέπει στην παροχή δισεκατομμυρίων δραχμών σε εργοδότες, που θα προσλάβουν για κάποιο διάστημα άνεργους, στην πολιτική και ιδεολογική παρέμβαση, στον εξωραϊσμό της κυβερνητικής και ευρωενωσίτικης πολιτικής στο θέμα της ανεργίας, στην προώθηση της ταξικής συνεργασίας(σελίδα 19)

ΑΠΟΦΑΣΗτης σερβικής κυβέρνησης να θέσει υπό έλεγχο το αντιπολιτευόμενο κανάλι «ΣΤΟΥΝΤΙΟ Β» επειδή προέβη σε εκκλήσεις για «εξέγερση και βίαιη ανατροπή των νόμιμων αρχών» προκάλεσε, όπως αναμενόταν, την οξύτατη αντίδραση της σερβικής αντιπολίτευσης και τη δρομολόγηση μιας σειράς κινητοποιήσεων σε ένδειξη δυσαρέσκειας όχι μόνον για τη λήψη μέτρων κατά της ελευθεροτυπίας, αλλά γενικότερα σε βάρος των αρχών(σελίδα 20)

ΣΤΙΣ 7 του Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει τελικά ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, πριν δηλαδή την έναρξη του σχολικού έτους, για να ελαχιστοποιήσει το υπουργείο Παιδείας τις αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στο διαγωνισμό της ντροπής(σελίδα 24)

ΟΛΑ τα έργα υποδομών, σε εθνικό, περιφερειακό, ακόμη και σε επίπεδο Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραδίδονται στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αλλά δεν πρόκειται μόνο για τα έργα υποδομών (σελίδα 26)

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ πυρηνικές δραστηριότητες και ατμοσφαιρικές πυρηνικές δοκιμές προκάλεσαν μέχρι σήμερα παγκοσμίως 500 εκατ. αποβολές, 5 εκατ. θανάτους νεογέννητων, 376 εκατ. καρκίνους, 235 εκατ. γενετικές βλάβες, 587 εκατ. τερατογενέσεις, 5 εκατ. διανοητικές καθυστερήσεις(σελίδα 28)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ