Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ... προσλήψεις στο «Αττικόν»

Νέες υποσχέσεις για τη λειτουργία του Νοσοκομείου «Αττικόν» έδωσε χτες στη διοίκηση του νοσοκομείου και σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αθ. Γιαννόπουλος κατά τη διάρκεια της εκεί επίσκεψής του.

Ο υφυπουργός, βέβαια, δεν υποσχέθηκε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Απλά «διαβεβαίωσε» ότι μεγάλος αριθμός νοσηλευτών των διαγωνισμών του 2003 και του 2004 θα πάει στο «Αττικόν». Ακόμα ότι θα πάνε νοσηλευτές από την προκήρυξη 2.000 ατόμων εκτός ΑΣΕΠ, 18μηνίτες μέσω των STAGE, επικουρικό προσωπικό και αποσπασμένοι. Το «Αττικόν», δηλαδή, αν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις, θα γίνει ο ...επίγειος παράδεισος ή, καλύτερα, η κόλαση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων στα νοσοκομεία. Ηδη, σε σύνολο 1.588 οργανικών θέσεων είναι καλυμμένες μόλις 590 θέσεις, ενώ το 29,66% του προσωπικού είναι αποσπασμένοι από άλλα νοσοκομεία.

Με άλλα λόγια, αποδεικνύεται το αυτονόητο. Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν με υποσχέσεις. Κι έτσι το «Αττικόν» εξακολουθεί δυο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του να ημιλειτουργεί με τις μισές μόνο κλίνες του. Και οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας στερούνται το δικαίωμά τους για ένα πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο νοσοκομείο. Εστω, στο πλαίσιο των σημερινών συνθηκών και όχι στο πλαίσιο ενός δωρεάν, αποκλειστικά δημόσιου ενιαίου συστήματος Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ