Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κήρυγμα «προσαρμογής»

«Πραγματικότητα που πρέπει να αποδεχτούμε» θεωρεί ο Κ. Μητσοτάκης την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο από την Τουρκία, επικροτώντας τη στάση της κυβέρνησης.

Μιλώντας στο χτεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του «Αλφα» ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι «δεν ανησυχεί καθόλου για το Αιγαίο», εκτιμώντας μάλιστα ότι η Ελλάδα που έχει... «ισχυρά θέση» έναντι της Τουρκίας, πρέπει να δείξει ψυχραιμία. Επανέφερε το γνωστό ιδεολόγημα περί «κακών στρατιωτικών» και «καλού Ερντογάν», για να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο, ενώ χαρακτήρισε σωστή την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο «Μακεδονικό» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τακτική του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι πέτυχε να ξεφύγει η Ελλάδα από την απομόνωση και «σήμερα το πρόβλημα το έχουν τα Σκόπια». Προέβλεψε ωστόσο ότι «δεν πάμε σε λύση» στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ «εξαιτίας της αδιαλλαξίας των Σκοπίων». Τόνισε όμως ότι πρέπει να φύγει από τη μέση ένα αγκάθι για να αναδειχτεί ο ρόλος της χώρας στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι πιθανότατα το Κόσσοβο θα αποκτήσει την ανεξαρτησία του και «επόμενος στόχος του αλβανικού ιμπεριαλισμού(!) θα είναι η Δημοκρατία των Σκοπίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ