Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΦΕΔΡΟΙ ΥΨΗΛΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ
Ρουσφετολογικός μηχανισμός για βαθύτερη στρατιωτικοποίηση

Την επίφαση των «αναγκών της πατρίδας» για τη δημιουργία ενός ρουσφετολογικού μηχανισμού μερικής κάλυψης ανέργων στις ακριτικές περιοχές κατήγγειλε χτες στη Βουλή η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη δημιουργία σωμάτων εφέδρων υψηλής ετοιμότητας (ΕΦΥΕΣ). Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής, μόνον από τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Με το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση επιδιώκει να «καλύψει τραγικές οικονομικές τρύπες επικαλούμενη τις ένοπλες δυνάμεις», τόνισε στην παρέμβασή της η Λιάνα Κανέλλη, προσθέτοντας πως ζητείται από τον ελληνικό λαό «να μοριοδοτήσει στην πραγματικότητα και να επιδοτήσει ανέργους μέχρι 35 και 40 ετών». Η βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε για «βαθύτερη στρατιωτικοποίηση, για να καλυφθούν κενά ανεργίας», σημειώνοντας ότι «αν είχαμε άλλου είδους ανάπτυξη δε θα υπήρχε η ανάγκη».

Παράλληλα, η Λιάνα Κανέλλη δήλωσε ότι «γίνεται ένας κυριολεκτικά προσωπικός, για κομματική εκμετάλλευση, μηχανισμός», ενώ «ακολουθείτε την ίδια διαδικασία κομματικής ρουσφετολογίας που θα υπάρξει για το ΑΣΕΠ μετά την εισαγωγή της συνέντευξης»! Μάλιστα, ανέφερε ότι «ήδη στην Αλεξανδρούπολη σχηματίζονται κομματικοί κατάλογοι», ενώ εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της με το άρθρο 4 του νομοθετήματος που παραπέμπει το σύνολο των αποφάσεων για την εφαρμογή του σε υπουργικές αποφάσεις. Οσον αφορά τις διατάξεις που αφορούν στη λειτουργία των μονάδων αυτών σε «περιόδους κρίσεων», η Λιάνα Κανέλλη αναρωτήθηκε αν «αυτό θα σημάνει μήπως ότι ...παραμονές εκλογών θα τους ντύσετε;» σημειώνοντας ότι παρέχονται οι δυνατότητες για «αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος» σε νόμους.

Επιβεβαιώνοντας στην ουσία την ασκούμενη κριτική η εισηγήτρια της ΝΔ, Α. Μανούσου, σημείωσε πως το νομοθέτημα «έχει σκοπό να ενισχύσει τους ανέργους και τους εποχικά απασχολούμενους», ενώ υποστήριξε ότι τα ΕΦΥΕΣ «θα συμβάλουν στην ενεργό συμμετοχή των ακριτών μας στην άμυνα». Επίσης, ανέφερε ότι «η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 3ετής, με δυνατότητα ανανέωσης» και «θα προσληφθούν 1.100 άτομα το 2005».

Κατά του νομοθετήματος, τάχτηκε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Κ. Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο στοχεύει «σε έναν κομματικό στρατό ή αλλιώς εφεδρεία ψηφοφόρων που θα καλύπτουν εκλογικές και όχι στρατιωτικές ανάγκες». Κατά του νομοθετήματος τάχτηκε, εκπροσωπώντας τον ΣΥΝ, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο (2010-09-15 00:00:00.0)
Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση (2007-07-05 00:00:00.0)
Στα χέρια λίγων και ισχυρών παραδίδεται η πληροφόρηση (2007-06-28 00:00:00.0)
Στο απόσπασμα ο επαρχιακός Τύπος (2007-03-01 00:00:00.0)
Συμβάσεις για τη λειτουργία του καταψήφισε το ΚΚΕ (2006-10-27 00:00:00.0)
Απορρίφθηκαν αιτήσεις για άρση ασυλίας (2001-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ