Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανασφάλιστοι στο ΙΚΑ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σε όλη τους τη διάσταση αποκαλύφθηκαν οι απαράδεκτες συνθήκες δουλιάς των συμβασιούχων γιατρών που εργάζονται ανασφάλιστοι για περισσότερα από 20 χρόνια στο Ιδρυμα, με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο, από έμφραγμα, συμβασιούχου παθολόγου γιατρού στο ΙΚΑ Ν. Κόσμου.

Οι 5.500 συμβασιούχοι γιατροί στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εξετάζουν έως και 50 ασθενείς τη μέρα, αλλά εργάζονται χωρίς ασφάλιση και συνταξιοδοτική κάλυψη από το ΙΚΑ. Και σαν να μην έφτανε η ομηρία των γιατρών που εργάζονται στην ανασφάλεια, σε περίπτωση θανάτου οι οικογένειές τους δε δικαιούνται απολύτως τίποτα απ' το ΙΚΑ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επί υπουργίας Δ. Ρέππα, ετοίμασε «ρύθμιση»-κοροϊδία για τους συμβασιούχους γιατρούς, με την οποία καλούνταν να εξαγοράσουν την ασφάλισή τους. Βάσει της ρύθμισης, ένας γιατρός που παίρνει 750 ευρώ το μήνα καλείται να καταβάλλει 250 ευρώ μηνιαίως για την εξαγορά των χρόνων ασφάλισης και 250 ευρώ για την τρέχουσα ασφάλισή του!

Την ίδια ομηρία εξακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, αρνούμενη να καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις γιατρών στο ΙΚΑ, να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας και περίθαλψης στο Ιδρυμα και να αναγνωρίσει όλη την προϋπηρεσία των γιατρών, με ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη από το ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ