Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΑΡΚΟΥΣΕ: «Στροφή 180 μοιρών έκανε η ΓΣΕΕ διαπιστώνοντας τώρα ότι το "μοντέλο χρηματοδότησης Χριστοδουλάκη" το οποίο καθιερώθηκε το 2002 μετ' επαίνων από πρώην υπουργούς και συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ αφήνει μετέωρο το ΙΚΑ από το 2017 και μετά» (το πρώτο θέμα στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΠΟΝΟΨΥΧΟΣ: «Ο κ. Πολυζωγόπουλος αιφνιδίασε το ακροατήριο, κηρύσσοντας την "αλληλεγγύη των γενεών" προκειμένου να εξασφαλιστούν συντάξεις και στη νέα γενιά (...) η εξέλιξη αυτή ευνοεί και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που αναζητεί από καιρό ένα δρόμο για άνοιγμα της συζήτησης του Ασφαλιστικού (...) η μελέτη ανατρέπει τις προβλέψεις της προηγούμενης κυβέρνησης η οποία όταν είχε ψηφίσει στη Βουλή για την καταβολή από το κράτος ποσού που αντιστοιχεί σε 1% του ΑΕΠ υποστήριζε ότι η ευστάθεια του ασφαλιστικού συστήματος είναι ισχυρή έως το 2032» (το πρώτο θέμα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ: «Η ΓΣΕΕ και οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων ζήτησαν την έναρξη διαλόγου (...) μάλιστα, όπως ανέφεραν, ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει αμέσως χωρίς να αναμένεται σχετική κρατική πρωτοβουλία» (το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ... «Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος υπογράμμισε ότι διαπιστώνεται η απίστευτη έκταση της φτώχειας που δυναστεύει την πλειονότητα των συνταξιούχων και η ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για τη βελτίωση της θέσης τους» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

ΧΑΡΕΣ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ: «Ευχάριστες είναι, αν μη τι άλλο, οι εξελίξεις στο μέτωπο της απασχόλησης, καθώς ξεπερνώντας κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη και διαψεύδοντας πανηγυρικά τις εκτιμήσεις του Προγράμματος Σταθερότητας το ποσοστό ανεργίας το 2004 διαμορφώθηκε στο 10,5%» (η είδηση στη «ΧΩΡΑ»).

ΘΕΜΑ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ: «Απορρίπτει ο Γ. Παπανδρέου την πρόταση Νίμιτς για το όνομα των Σκοπίων και κατηγορεί την κυβέρνηση για λανθασμένους χειρισμούς. "Η πρόταση σε συνδυασμό με τους χειρισμούς της κυβέρνησης δε φαίνεται να έχει τα εχέγγυα για μια αξιοπρεπή λύση" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ