Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Δικομματική κόντρα για τα Ιμια

Δικομματική κόντρα χτες στη Βουλή με αφορμή τις προκλήσεις της Τουρκίας στην περιοχή γύρω από τα Ιμια ανάμεσα στον Θ. Πάγκαλο (ήταν υπουργός Εξωτερικών όταν το 1996 οι Τούρκοι κατέλαβαν μία από τις βραχονησίδες Ιμια) και τον υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Π. Παυλόπουλο.

Ο Θ. Πάγκαλος με αφορμή την παρουσία τουρκικής ακταιωρού στην περιοχή των Ιμίων, ζήτησε την αποχώρηση του υπουργού Εξωτερικών Π. Μολυβιάτη από τις συνομιλίες που έχει στην Τουρκία αφού η παρουσία του τούρκικου σκάφους στα Ιμια συνιστά απειλή βίας. Κατά τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση κάνει τον παλικαρά στη Βουλή ενώ θα έπρεπε να επισημάνει στην αμερικάνικη κυβέρνηση την ανησυχία της.

Απαντώντας ο Π. Παυλόπουλος είπε ότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει τι συνέβη στα Ιμια το 1996. Ο υπουργός άφησε αιχμές για την πολιτική που ακολουθούσε ως υπουργός Εξωτερικών ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ήταν ο Ι. Τζεμ. Σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις είπε ότι «η Τουρκία δίνει εξετάσεις και η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ είναι εξεταστής της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ