Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Με αίμα έχει γίνει

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «Νέα»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «Νέα»
Οτι ο διάλογός τους είναι μία απάτη έχει ήδη διαδηλωθεί στους δρόμους.

Οτι αυτή η απάτη έχει θύματα καθημερινά είναι επίσης διαπιστωμένο.

Οτι δεν αρκεί να δηλώνεις κοψοχέρης είναι παλιό.

Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσεις να στέκεσαι σαν τάξη απέναντι σε τάξη. Μόνο τότε θα αρχίσεις να βλέπεις ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπηρετούν άλλη τάξη από τη δική σου.

Την ώρα που θα πάψεις να απολογείσαι εσύ για τα όποια προβλήματα δημιουργεί η ύπαρξη και μόνο των καπιταλιστών, θα έχεις κάνει ένα σημαντικό βήμα. Αν το συνεχίσεις και συναντηθείς μ' αυτούς που ήδη διαδηλώνουν διεκδικώντας τον πλούτο που παράγουν, σε καλό δρόμο θα 'σαι.

Μέχρι τότε δες τη λεπτομέρεια. Την ώρα που κλαίνε για την ασφάλιση, μέσα στη Βουλή υπερψηφίζουν το «ευρωσύνταγμα». Δηλαδή ένα κείμενο που κατοχυρώνει τον καπιταλισμό ως αιώνιο σύστημα. Εχουν δώσει ήδη την έγκρισή τους για τη συνολική διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Εχουν σημαία τους την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή τη σημαία των μεγάλων αφεντικών.

Γύρνα πίσω και θυμήσου: Η λυσσαλέα επιχείρηση συκοφάντησης του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε δεν είχε να κάνει με καμιά επίθεση σε ένα πτώμα. Είχε κι έχει να κάνει με κατακτήσεις της εργατικής τάξης που ακόμα μένουνε ορθές. Ο,τι ξεκίνησε από την Κομμούνα και πέρασε από το Σικάγο, βρήκε τη δικαίωσή του στο σοσιαλισμό. Ο,τι κατάκτησαν ως εξουσία οι εργάτες, αναγκάστηκαν να το δεχτούν οι καπιταλιστές για να καθυστερήσουν τη γενικευμένη αμφισβήτησή τους.

Σήμερα γυρνάνε τον τροχό ανάποδα. Οσοι καλλιεργούν την αυταπάτη ότι με σημαία την ανταγωνιστικότητα μπορούν οι εργάτες να διατηρήσουν κατακτήσεις, στέλνουν την ίδια την εργατική τάξη στο απόσπασμα.

Πρόσεξε: Την ώρα που οι Πολυζωγόπουλοι διαπιστώνουν έκπληκτοι την έκταση της φτώχειας των συνταξιούχων, δε λένε κουβέντα για τα κέρδη των καπιταλιστών. Κι όμως, είναι τα στοιχεία του ΙΚΑ που μιλούν για τις συντάξεις, αυτά που δείχνουν και πως εκατοντάδες χιλιάδες εργατών επιχειρούν να συντηρήσουν τη χρυσοφόρα εργατική τους δύναμη με μόνο 500 ευρώ.

Οι εργάτες πληρώνουν ήδη πολλά. Εχει προ πολλού έρθει η ώρα να πληρώνουν μόνο τα αφεντικά. Δεν μπορείς να ζητάς τίποτα λιγότερο απ' αυτό, για όσο ακόμα δεν είσαι έτοιμος να επιβάλεις την κατάργησή τους ως τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ