Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Καταστολή του λαϊκού κινήματος και όχι του εγκλήματος

Την ενίσχυση της καταστολής των λαϊκών κινημάτων, που προωθείται με την ίδρυση και αναβάθμιση της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας, σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αναφέροντας τα παρακάτω:

«Η ίδρυση και η αναβάθμιση της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας έχει στόχο να επιταχύνει την προσαρμογή των εθνικών αρχών επιβολής του νόμου κάθε χώρας στην αντιμετώπιση των λαϊκών κινημάτων που απειλούν την πολιτική της ΕΕ. Αποτελεί μέρος της γενικότερης προσπάθειας για προσαρμογή των κατασταλτικών μηχανισμών κάθε κράτους - μέλους της ΕΕ στην ονομαζόμενη αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Επιδιώκει να "μορφώσει" ενιαία τις αστυνομικές δυνάμεις των χωρών - μελών, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές στην περιφρούρηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, στην πρόληψη και καταστολή των λαϊκών αγώνων και κινητοποιήσεων. Μπροστά σε αυτή την ανάγκη εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα χωρών, για να υπηρετηθεί το κοινό συμφέρον της πλουτοκρατίας κάθε χώρας, από έναν ακόμα μηχανισμό καταστολής, που αποκτά διευρυμένη δικαιοδοσία, νομικό πρόσωπο και δυνατότητα επέμβασης στα εσωτερικά όλων των χωρών.

Παράλληλα, επιδιώκεται η κατάρτιση των αστυνομικών δυνάμεων στη διαχείριση "μη στρατιωτικών κρίσεων", δηλαδή, στην αντιμετώπιση λαϊκών κινητοποιήσεων και σε χώρες εκτός ΕΕ.

Καταψηφίζουμε την έκθεση για ίδρυση της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας, σημειώνοντας ότι δε στοχεύει στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, αλλά στην καταστολή του λαϊκού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ