Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι δάφνες...

Πρώτη τράπεζα αναδείχτηκε και πάλι η «Γιούρομπανκ», αλλά αυτή δεν επαναπαύεται στις δάφνες της. Αυτά λέει μια διαφήμιση, που «παίζεται» τελευταία στα τηλεοπτικά κανάλια, έχοντας και το απαραίτητο φόντο από κλαδιά δάφνης.

Προφανώς, οι εμπνευστές της διαφήμισης και, πρωτίστως, οι διευθύνοντες την τράπεζα δε θεώρησαν σκόπιμο να βάλουν ως φόντο τους περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, που έχουν αποχωρήσει ...οικειοθελώς από τη «Γιούρομπανκ», τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Ούτε τις χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες, που διεκδικούν οι εργαζόμενοι. Ούτε τους χωρίς βασικά δικαιώματα (ωράριο εργασίας, αυξήσεις, κλπ.) νεοπροσλαμβανόμενους. Και, βέβαια, ούτε καν θα σκέφθηκαν να βάλουν ως φόντο τα ληστρικά επιτόκια των καρτών και των καταναλωτικών δανείων, στα οποία η τράπεζα οφείλει σε μεγάλο μέρος την πρωτιά της στην κερδοφορία.

Αυτή, όμως, είναι η αλήθεια. Η πρωτιά της «Γιούρομπανκ» οικοδομήθηκε πάνω σε χιλιάδες απολύσεις - «οικειοθελείς αποχωρήσεις», στο πετσόκομμα εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, στη δραστική αύξηση του ξεζουμίσματος των εργαζομένων και στην καταλήστευση των λαϊκών στρωμάτων, που συναλλάσσονται με την τράπεζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ