Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Στη Γαλλία ο Τάσσος Παπαδόπουλος

Στο Παρίσι βρίσκεται από χτες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος για «επίσκεψη εργασίας». Σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο Ζακ Σιράκ. Την ίδια ώρα ξανάρχονται στην επιφάνεια σενάρια, για εκ νέου προώθηση του «σχεδίου Ανάν» από τις ΗΠΑ.

Χτες ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Ζαν Λουί Ντεμπρέ και τον πρόεδρο της Γερουσίας Κριστιάν Πονσελέτ. Σε δηλώσεις πριν την αναχώρησή του για το Παρίσι ο πρόεδρος Παπαδόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει διαφοροποίηση στις θέσεις των ΗΠΑ στο Κυπριακό, αλλά οι θέσεις τους, είπε, δεν είναι σαφείς. Πρόσθεσε ότι ενώ στην αρχή οι ΗΠΑ μιλούσαν για μικρές αλλαγές στο «σχέδιο Ανάν», τώρα μιλούν για αλλαγές που να ικανοποιούν τις δύο πλευρές. Ο Πρόεδρος σχολίαζε πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον κυπριακό Τύπο ότι οι Αμερικανοί προωθούν αλλαγές στο «σχέδιο Ανάν», ώστε να γίνουν δεκτές και από τις δύο πλευρές.

Σχετικά με πληροφορίες για επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Μάθιου Μπράιζα στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απάντησε ότι δεν έχει καμιά επίσημη πληροφόρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ