Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ» ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ: «Ενα ουσιαστικό και σοβαρό βήμα στην οργανωμένη παρουσία της Αριστεράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με ενιαίο πολιτικό λόγο και δράση (...) έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα (...) το ΚΚΕ επέλεξε να μείνει έξω από την κοινή και ενιαία προσπάθεια στο ευρωπαϊκό επίπεδο (...) αμηχανία; μάλλον όμως εμμονή στη λογική "τέσσερα κόμματα, δύο πολιτικές" (...) δεν είναι εύκολο το εγχείρημα. "Πρότυπο" θα μπορούσε ίσως να είναι η προσπάθεια που έγινε στη Γερμανία (...) η βάση για τις εξελίξεις στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι ακριβώς τα πράγματα στη Γερμανία και δεν πρέπει να τα ταυτίζουμε με το "Οχι" στο Ευρωσύνταγμα, που έδωσαν στη Γαλλία και στην Ολλανδία που είναι σύνθετα κι επιδέχονται ανάλογες εκτιμήσεις» (ο Ν. Κιάος στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ» ΟΠΤΙΚΗ: «Δύο από τα βήματα που κάναμε ξεχώρισαν και ανοίγουν μεγάλες προοπτικές για το μέλλον. Το ένα είναι η νίκη του γαλλικού λαού στο δημοψήφισμα (...) ένα δημοψήφισμα που σημάδεψε τη γέννηση μιας λαϊκής ευρωπαϊκής αριστεράς (...) δείχνουν ότι τελειώνει στην Ευρώπη το μονοπώλιο της σοσιαλδημοκρατίας και την αρχή μιας φάσης δύο αριστερών, μιας ρεφορμιστικής και μιας ριζοσπαστικής που πρέπει να συναγωνιστούν μεταξύ τους ή να συνεργαστούν όταν είναι δυνατόν (...) στο αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών της "Ενωσης" βλέπουμε μια επιβεβαίωση όσων είπαμε» (ο Φ. Μπερτινότι του ΚΕΑ στην «ΑΥΓΗ»).

ΚΑΙ Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ»: «Την ώρα που ανακοινώνονταν οι απολύσεις στον γερμανικό "ΟΤΕ" (32.000 απολύσεις) το υπουργείο Εργασίας δημοσιοποιούσε ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία της ανεργίας (...), ωστόσο αναλυτές σχολιάζουν ότι η μείωση του ποσοστού των ανέργων στο 11,6% (από 12%) οφείλεται περισσότερο σε προσλήψεις εργαζομένων μερικής απασχόλησης και στα μειωμένα ημερομίσθια παρά στη δημιουργία νέων, μόνιμων θέσεων εργασίας» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ