Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα οικονομικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να είναι κανείς οικονομολόγος, για να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με τις χτεσινές δηλώσεις Αλογοσκούφη. Ούτε να ξέρει επακριβώς τι σημαίνει η «τιτλοποίηση». Ο υπουργός δήλωσε με σαφήνεια ότι ...του λείπουν λεφτά. Αρα, από κάπου πρέπει να τα πάρει.

Και, βέβαια, είναι γνωστές οι «πηγές» του υπουργείου Οικονομίας. Αν δεν τις ξέρετε, απλά ...κοιταχτείτε στον καθρέφτη και θα δείτε μια απ' αυτές. Εσείς, βέβαια, μπορεί να νομίζετε ότι δεν έχετε τη δυνατότητα να «συνεισφέρετε». Σας διαβεβαιώνουμε, όμως, ότι τα οικονομικά επιτελεία έχουν διαφορετική γνώμη.

Επίσης, σύμφωνα με όσα διαμήνυσε η κυβέρνηση, θα ενταθούν οι αποκρατικοποιήσεις, όπως και οι περίφημες «διαρθρωτικές αλλαγές». Και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό για τη δημόσια περιουσία, η οποία είναι απορίας άξιον πόσο χειρότερα μπορεί να ξεπουληθεί.

Οσο για τις περικοπές στις δαπάνες των υπουργείων που εξαγγέλθηκαν, να είστε βέβαιοι ότι δε θα κοπούν οι δαπάνες εκείνες που ενισχύουν τις επιχειρήσεις. Αυτές, βλέπετε, είναι «επενδύσεις ανάπτυξης».

ΤΑ ...ΚΑΛΑ ΤΩΝ Αμερικανών φαίνεται ότι ακολουθούνται στην Αυστραλία, όπου χτες απέκτησαν ταχύτατα ένα νέο αντιτρομοκρατικό (διάβαζε: στρατιωτικό) νόμο, αφού, όπως λέει η εκεί κυβέρνηση, περιμένουν επιθέσεις τρομοκρατών στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη.

Να σημειώσουμε, πάντως, πως μέχρι στιγμής οι «φανατικές» του «αντιτρομοκρατικού αγώνα» κυβερνήσεις (όπως της Βρετανίας ή της Ιταλίας και, φυσικά, των ΗΠΑ) δεν έχουν «πέσει μέσα» ούτε μια φορά στις προβλέψεις τους.

Αυτοί που σίγουρα «πέφτουν μέσα» είναι οι πολίτες τους, που βλέπουν να χάνεται το ένα δημοκρατικό δικαίωμά τους μετά το άλλο μέσα σε ένα καθεστώς καλλιεργούμενου πανικού.

Εννοείται πως όταν ...λήξει ο αντιτρομοκρατικός συναγερμός, τα δικαιώματα ...δεν επιστρέφονται. Είναι το ίδιο ακριβώς με τις ταμπέλες «ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου»...


Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να αναστήσουν το πελατειακό κράτος...» λέει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, στα χθεσινα «Νέα». Γιατί, πότε είχε πεθάνει;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ