Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πώς θα είναι η... άγρια;

Σώνει και καλά να κάνει το μαύρο άσπρο επιμένει η κυβέρνηση, πετσοκόβοντας την πραγματικότητα στα μέτρα της προπαγάνδας της. Ακριβώς αυτό έκανε κι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου, σχετικά με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, για τη στάση των εμπόρων έναντι του νέου νόμου για το ωράριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων απορρίπτει την απελευθέρωση του ωραρίου. Συγκεκριμένα, στην πλειοψηφία τους (σε ποσοστά μέχρι 100%) οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι όχι μόνο δεν αύξησαν τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων τους, αλλά, επιπλέον, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να το κάνουν και στο μέλλον. Αλλωστε, πώς να το κάνουν, να πεθάνουν πάνω στο ταμείο..; Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι η «απελευθέρωση» του ωραρίου αφορά σε μια μικρή μειοψηφία επιχειρήσεων, με άλλα λόγια, μια χούφτα μονοπώλια.

Ολα αυτά ο κύριος υφυπουργός, που πρωτοστάτησε για την επιβολή του νέου νόμου, επέλεξε να τα μεταφράσει, ως εξής: «Επιβεβαιώνει την άποψη της κυβέρνησης, που έκανε λόγο για μια ήπια μεταρρύθμιση στη λειτουργία της αγοράς και όχι μια βίαιη αλλαγή, που θα έφερνε την καταστροφή»..!

Δηλαδή, η... «άγρια» μεταρρύθμιση πώς θα είναι;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ