Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ψηφοδέλτια αγωνιστικής συμπόρευσης

Συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Βόλο για τις τοπικές εκλογές

Ο Γιώργος Μαρίνος
Ο Γιώργος Μαρίνος
ΒΟΛΟΣ.--

«To KKE θα συγκροτήσει αγωνιστικά ψηφοδέλτια ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, στα οποία θα συμμετέχουν άνθρωποι που έδωσαν μαζί με τους κομμουνιστές τη μάχη σε όλα τα μέτωπα και στην Αυτοδιοίκηση», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στο Βόλο, ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στις θέσεις του Κόμματος για τις ερχόμενες τοπικές εκλογές.

Οπως υπογράμμισε: «Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι οι συνεργασίες θα γίνουν με λαϊκές δυνάμεις, με τις οποίες, όλο το προηγούμενο διάστημα παλέψαμε μαζί, με δυνάμεις που προσπαθούν σήμερα να οργανώσουν την πάλη του λαού σε κάθε μέτωπο», προσθέτοντας ότι «οι δυνάμεις αυτές είναι πολλές στο Βόλο και στη Μαγνησία και πιστεύουμε ότι μπορεί να συγκροτηθεί ένα αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που θα συμβάλει στην επιτυχή μάχη των δημοτικών εκλογών. Σήμερα, η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι προκλητικά αντιλαϊκή, ενώ η πολιτική του Συνασπισμού έχει συμβάλει στην επιβολή σοβαρών αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων».

Συνεχίζοντας ο Γ. Μαρίνος, αφού ανέφερε πως «αναμφισβήτητα αυτή την περίοδο δεν υπάρχει πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία που να μην βρίσκεται σε πορεία όξυνσης», επισήμανε: «Το θέμα της ανεργίας βασανίζει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους και τις γυναίκες. Οι άνεργοι ξεπερνούν τις 600.000. Το μέλλον που ετοιμάζουν είναι μερική απασχόληση, υποαπασχόληση, απολύσεις και αυτό πρέπει να το λάβει υπόψη του ο κάθε εργαζόμενος. Τα προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας, της Παιδείας, βρίσκονται σε πορεία εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης».

Και πρόσθεσε: «Σήμερα κάθε εργαζόμενος προβληματίζεται από το γεγονός ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Οι μισθοί και οι συντάξεις βρίσκονται σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα. Είναι ακόμα και το άρρωστο κλίμα των σκανδάλων και της σκανδαλολογίας, όπου ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι το σύστημα βρίσκεται σε μια κατάσταση σήψης. Η ΝΔ εφαρμόζει μια αντεργατική πολιτική, συνεχίζοντας την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να δώσει λύση η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτή η πολιτική θα γίνεται στην πορεία, ακόμα πιο επιθετική. Δεν μπορεί να δώσει λύση ο Συνασπισμός, ο οποίος στηρίζει υιοθετεί και συμβάλλει στην προώθηση των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των αντεργατικών μέτρων που προβλέπονταν μέσα από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ή τη στρατηγική της Λισαβόνας, που αναφέρεται στην ανταγωνιστικότητα και την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων».

Καταλήγοντας ο Γ. Μαρίνος σημείωσε: «Σήμερα είναι μία περίοδος που θα πρέπει να ενισχυθεί η προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων στα σωματεία, στους μαζικούς φορείς, να ενισχυθεί η ΠΑΣΥ, αλλά και των μικρομεσαίων που ζούνε κάτω από την τοκογλυφία των τραπεζών, να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Μία προσπάθεια που οδηγεί στην αλλαγή του συσχετισμού δύναμης παντού. Με αλλαγή του συσχετισμού οι εργαζόμενοι θα αγωνιστούν κάτω από καλύτερες συνθήκες, με την προοπτική για τη συγκρότηση μιας λαϊκής συμμαχίας, η οποία, συγκεντρώνοντας δυνάμεις, θα αγωνιστεί για μια άλλη εξουσία, μια λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ