Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Υποκριτική αντιπαράθεση για τα F - 16

Εντείνοντας την ανούσια επικοινωνιακή αντιπαράθεσή τους οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, επικέντρωσαν αυτή τη φορά τη... διαφωνία τους για τη σκανδαλώδη προμήθεια των αεροσκαφών F-16 σε μια ανακοίνωση που ήρθε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας υπέρ της διακρατικής συμφωνίας ΗΠΑ - Ελλάδας, για την αγορά των αεροσκαφών, η οποία χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα μ' αυτά της κατασκευάστριας αμερικανικής εταιρίας «LOCKHEED MARTIN CORP» (Λόκχιντ Μάρτιν Κορπ)...

Μια πρακτική που είχαν χρησιμοποιήσει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, για να... υπερασπιστούν τις εξοπλιστικές τους αγορές, σήμερα ανακηρύχτηκε σε «μέγα» θέμα. Την ίδια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε μια απευθείας ανάθεση για την αγορά 40 πολεμικών αεροσκαφών, το κόστος της οποίας από την αρχική τιμή των 1,1 δισ δολάρια εκτινάχτηκε στο 3,1 δισ. δολάρια, ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση «ταμπουρώθηκαν» πίσω από έγγραφα και ανακοινώσεις για να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό. Να κρύψουν ότι τέτοιες αγορές αυξάνουν το δημόσιο χρέος, ένα επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσουν για να προχωρήσουν σε νέες περικοπές σε βάρος της Υγείας, της Παιδείας και του ασφαλιστικού συστήματος του λαού.

Βέβαια, η υποκρισία μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ συνεχίστηκε με ανακοινώσεις από την πλευρά του υπουργείου, το οποίο ισχυρίστηκε ότι «αυτό που ενοχλεί είναι η απόφαση της κυβέρνησης για διακρατική συμφωνία, που "κόβει" το δρόμο στους μεσάζοντες»... Αλλά και με τον υπεύθυνο του αρμόδιου τομέα του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσή να αναφέρει ότι «τίθεται μεγάλο πολιτικό και ηθικό θέμα για την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό με τις αποκαλύψεις ότι η επίσημη ανακοίνωση του ΥΕΘΑ περιλαμβάνει αυτούσιες παραγράφους και επιχειρήματα του ανεπίσημου σημειώματος της αμερικανικής εταιρίας LOCKHEED MARTIN CORP».

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα παζάρια με τους Γάλλους για την παραγγελία νέας αγοράς του αιώνα, αυτή τη φορά πιθανότατα θα αφορά γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η χτεσινή συνάντηση του υφυπουργού Αμυνας Βασ. Μιχαλολιάκου με το γενικό διευθυντή Εξοπλισμών της Γαλλίας Φρανσουά Λιρό, κατά την οποία εκφράστηκε εκ νέου η βούληση των δύο χωρών για περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στο στρατιωτικό τομέα και στον τομέα των αμυντικών βιομηχανιών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι εκπεφρασμένη η βούληση της γαλλικής πλευράς να ανταποκριθεί στα αιτήματα που έχει θέσει η ελληνική πλευρά στο θέμα της προμήθειας των Mirage 2000-5 και αναμένεται η υλοποίηση των συμφωνηθέντων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ