Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ταξίδι στην πρώτη έφοδο στον ουρανό

«Ω! Μεγάλε Οκτώβρη της εργατιάς!» Ο στίχος απλωνόταν σε μια αίθουσα που «ξεχείλισε» νιάτα χτες το απόγευμα. Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλοσοφικής Σχολής, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Σπουδάζουσα Αθήνας της ΚΝΕ για να τιμήσει τα 88 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Τίγκα» από φοιτητές και φοιτήτριες η αίθουσα, γεμάτη παιδιά που πρέπει να έχουν όπλο τους τη γνώση, γι' αυτό και η ομιλία της Αλ. Παπαρήγα (θα δημοσιευτεί ολόκληρη στον κυριακάτικο «Ρ»), και η συζήτηση που ακολούθησε, επικεντρώθηκε στην ανάλυση της στρατηγικής και της τακτικής του Κόμματος της εργατικής τάξης, μέχρι την τελική νίκη, που δεν μπορεί να είναι άλλη, από την εργατική εξουσία.

Από τη γέννηση των συνδικάτων και του επιστημονικού σοσιαλισμού, μέχρι την πρώτη «έφοδο στον ουρανό», τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού, αλλά και τις ανατροπές, τους αγώνες του σήμερα, η χτεσινή εκδήλωση ταξίδεψε στην Παρισινή Κομμούνα, στον Οχτώβρη του 1917, στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, στην Κούβα και τη Βενεζουέλα, για να δηλώσει με νεανικό πείσμα και κομμουνιστική αισιοδοξία ότι «η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμη ταξιδέψει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ