Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Η CIA, η Ρουμανία και η ελληνική Βουλή...

Η είδηση έκανε χτες το γύρο του κόσμου: Η CIA έχει κατασκευάσει φυλακές, τις οποίες διατηρεί μυστικά σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπου και κρατά έγκλειστους ανθρώπους, τους οποίους έχει απαγάγει και φυλακίσει, στο όνομα της... καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», μερικές τέτοιες φυλακές λειτουργούν στην Πολωνία και τη Ρουμανία. Οι εκεί κυβερνήσεις, στο πλαίσιο των καθεστώτων που εγκαθιδρύθηκαν μετά το '89 και αφού η συμβολή των ΗΠΑ υπήρξε καθοριστική για την επιβολή τους (από το Γκντανσκ και την «Αλληλεγγύη», μέχρι τους «70.000 νεκρούς της Τιμισοάρα»), φέρονται ότι έχουν προσφέρει πρόθυμα το έδαφός τους για την «εξαγωγή» από τους Αμερικάνους των Γκουαντανάμο και των Αμπού Γκράιμπ σε ευρωπαϊκό έδαφος.

*

Εμείς απλώς υπενθυμίζουμε ότι στη Ρουμανία (όπως και την Πολωνία), στη «δημοκρατία» που αντικατέστησε το «σιδηρούν παραπέτασμα», οι κομμουνιστές είναι στην παρανομία. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι μόλις προχτές ο πρόεδρος της Ρουμανίας έγινε δεκτός μετά βαΐων και κλάδων στο Μαξίμου από τον Καραμανλή και ότι η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε νόμο για την είσοδο της Ρουμανίας στη «δημοκρατική» οικογένεια της ΕΕ. Με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ