Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΩΡΑ τις «τρομοσυμφωνίες» με τις ΗΠΑ

Καμιά νομιμοποίηση δεν πρέπει να δώσει ο ελληνικός λαός και οι λαοί της Ευρώπης σε αυτή τη συμφωνία, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Με τη βούλα της ΕΕ ξεδιπλώνεται η ασύδοτη και εγκληματική δράση της αμερικανικής ΣΙΑ στις χώρες - μέλη της ευρωένωσης. Χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του «Ριζοσπάστη», ομολογώντας την ύπαρξη της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, η οποία είχε υπογραφεί τον Ιούνη του 2003 από την κυβέρνηση Σημίτη, όταν η τελευταία ασκούσε την προεδρία της ευρωένωσης. Τη συμφωνία δεν αμφισβήτησε ούτε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας όμως τη δική του ερμηνεία γι' αυτή και «πετώντας το μπαλάκι» στη νυν κυβέρνηση, για την όποια, εκτός του πλαισίου αυτού, εφαρμογή της.

Το γεγονός έρχεται να αναδείξει το βάθος και την έκταση της «αντιτρομοκρατικής» συνεργασίας ΗΠΑ - ΕΕ και τις ολέθριες συνέπειες στα δημοκρατικά δικαιώματα, ενώ ξεμπροστιάζει την υποκρισία των κυβερνήσεων της ΕΕ, που προσποιούνται άγνοια για τις απαγωγές και μεταφορές «υπόπτων τρομοκρατών».

Καμιά νομιμοποίηση δεν πρέπει να δώσει ο ελληνικός λαός και οι λαοί της Ευρώπης σε αυτή τη συμφωνία, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ