Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Στοιχισμένος στη «γραμμή» της άρνησης

Στη γραμμή της «άγνοιας» και της άρνησης κινήθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν, Αφτάμπ Αχμάντ Σερπάο, σχετικά με το θέμα της απαγωγής συμπατριωτών του που ζουν στη χώρα μας. Το θέμα έχει προκύψει από τον περασμένο Αύγουστο και σύμφωνα με καταγγελίες, 28 Πακιστανοί απήχθησαν και ανακρίθηκαν για περίπου μία εβδομάδα.

Ο υπουργός, ερωτώμενος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την τετραμερή διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες και προχτές στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, επισήμανε πως το περιστατικό δε συνέβη ποτέ. «Αν και αυτό είναι κάτι το οποίο δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες, η πρεσβεία μας στην Ελλάδα δεν ενημερώθηκε από τους συγγενείς ή από οποιονδήποτε άλλο, που υποτίθεται ότι εμπλέκεται στο θέμα αυτό». Και συνέχισε «ο πρέσβης μάς το δημοσιοποίησε χωρίς να έχει καμία ανταπόκριση σχετικά με αυτό το θέμα. Πράγμα που σημαίνει ότι το περιστατικό δε συνέβη ποτέ».

Αλλωστε είναι γνωστή τόσο η ελληνική θέση, μέσω των υπουργών Δημόσιας Τάξης (σ.σ. «προβοκάτσια ή φάρσα») και Δικαιοσύνης (σ.σ. άγνοια για ένα πεντάμηνο) όσο και από το εξωτερικό, μέσω του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Τζακ Στρο (σ.σ. «πλήρη ανοησία) και του Πακιστανού πρέσβη στη χώρα μας, Σαλίμ Καν (σ.σ. «δεν έγινε καμία καταγγελία σε μας»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ