Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΙΡΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Προς «στενότερη» συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών

Τώρα, και οι Κούρδοι αγωνιστές θα παρακολουθούνται ... στενότερα

Eurokinissi

Τώρα, και οι Κούρδοι αγωνιστές θα παρακολουθούνται ... στενότερα
Υπό το βλέμμα των εκπροσώπων της Βρετανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, αλλά και μεταξύ άλλων του διευθυντή της Διεύθυνσης Μετανάστευσης, Ασύλου και Συνόρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ολοκληρώθηκε η τετραμερής διάσκεψη μεταξύ του υπουργού Δημόσιας Τάξης και των ομολόγων του υπουργών Εσωτερικών των Ιράν, Πακιστάν και Τουρκίας. Συμπέρασμα της Διάσκεψης ήταν η ανάγκη «στενότερης» συνεργασίας, αλλά και η εγκαθίδρυση ενός «αποτελεσματικότερου μηχανισμού ανταλλαγής πληροφοριών», όπως αναφέρθηκε, μεταξύ των παραπάνω κρατών, με προσχήματα φυσικά την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, των ναρκωτικών, της εμπορίας ανθρώπων, αλλά και της λαθρομετανάστευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διάσκεψη είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Μάη, όταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε επισκεφθεί το Πακιστάν. Τότε μάλιστα είχε υπογραφεί διμερής συμφωνία συνεργασίας σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Στην επόμενη συνάντηση, που αναμένεται να γίνει στην Κωνσταντινούπολη, εκτός των παραπάνω κρατών, οι εκπρόσωποί τους συμφώνησαν να συμμετέχει και το Αφγανιστάν.

Η κίνηση της πραγματοποίησης της τετραμερούς στη χώρα μας δείχνει ξεκάθαρα την προσπάθεια της κυβέρνησης για αναβάθμιση του ρόλου της χώρας μας, με πρωτοβουλίες που εντάσσονται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για την αντιμετώπιση των λεγόμενων ασύμμετρων απειλών. Βέβαια, έχει προηγηθεί η ίδρυση του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ), που ουσιαστικά είναι το διαφημιζόμενο από τον Γ. Βουλγαράκη «Διαβαλκανικό Κέντρο Ασφάλειας και Εκπαίδευσης». Σε αυτό, με τη βοήθεια των ΗΠΑ, θα εκπαιδεύονται στελέχη υπηρεσιών ασφάλειας των κρατών της περιοχής.

Κατά τη Διάσκεψη, συμφωνήθηκε η «ενδυνάμωση της συνεργασίας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και ιδιαίτερα της λαθρομετανάστευσης και της εμπορίας ανθρώπων. Η εγκαθίδρυση ενός αποτελεσματικότερου μηχανισμού ανταλλαγής πληροφοριών και ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις μαζικής εισροής λαθρομεταναστών. Η δημιουργία ενός δικτύου εθνικών σημείων επαφής για την ανταλλαγή πληροφοριών, πρακτικών και τεχνογνωσίας στους τομείς της λαθρομετανάστευσης, της διαφθοράς, της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος. Η συνάντηση τουλάχιστον μία φορά το χρόνο ανώτερων αξιωματούχων και εμπειρογνωμόνων για την προώθηση τακτικών διαβουλεύσεων για τον καλύτερο συντονισμό της συνεργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ