Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι ύποπτοι(!)

Επιχείρηση - «σκούπα» από δυνάμεις των ΜΑΤ χτες στα Εξάρχεια

Περισσότερα από 50 άτομα προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) προχθές το βράδυ, σε επιχείρηση - «σκούπα» από δυνάμεις των ΜΑΤ στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Οι μαζικές προσαγωγές, ακόμα και ανύποπτων πολιτών, που έκαναν το ...λάθος να βρίσκονται στην περιοχή, ήταν η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, που νοσηλεύεται στο «401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο», μετά από επίθεση περίπου 20 αγνώστων, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ασκληπιού. Μάλιστα, από τον τραυματία αφαίρεσαν το πορτοφόλι του και από τον συνάδελφό του το υπηρεσιακό του όπλο. Αυτό βρέθηκε χθες το απόγευμα σε εγκαταλειμμένο κτίριο στην οδό Τζαβέλλα, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου σε απογευματινή εφημερίδα.

Το «ανθρωπομάζωμα» από τα Εξάρχεια σταμάτησε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ, ενώ οι τελευταίοι από τους προσαχθέντες αποχώρησαν μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με καταγγελίες ατόμων στο «Ρ», δυνάμεις των ΜΑΤ απέκλεισαν καφετέριες στις 8 προχθές το βράδυ (σ.σ. 45 λεπτά περίπου μετά την επίθεση στους αστυνομικούς) και είπαν στους θαμώνες να παραμείνουν μέσα. Ολα αυτά, χωρίς να τους εξηγηθεί ο λόγος της «κράτησής» τους. Αφού πέρασε μία ώρα, τους επιβίβασαν σε όχημα της αστυνομίας. Πριν μπουν, τους πέρασαν από έλεγχο. Στη ΓΑΔΑ, βρέθηκαν περισσότερα από 50 άτομα, διαφόρων ηλικιών, με πρόσχημα την εξακρίβωση στοιχείων. Οπως μας κατήγγειλαν, στην Ασφάλεια υπήρχαν ακόμα και 50χρονοι που προσήχθησαν μέσα στο γενικό «μάζεμα» από τις καφετέριες. Αργότερα, ανά τετράδες, οδηγήθηκαν σε ένα γραφείο, όπου τους έγιναν ερωτήσεις, σχετικά με το όνομα, την ηλικία, τη διεύθυνση κατοικίας, ενώ όσοι τελείωναν παρέμεναν στη ΓΑΔΑ για αρκετή ώρα. Ο ...Γολγοθάς της αστυνομοκρατίας των συγκεκριμένων ατόμων, που μίλησαν στο «Ρ», τελείωσε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όπου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Για τις μαζικές προσαγωγές, μίλησε στο «Ρ» και ο Αντώνης Βρεττός, μέλος της Ομάδας Νομικής Υποστήριξης της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Ολα αυτά «γίνονται με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη διασφάλιση της "ασφάλειας". Ετσι εκδηλώνουν την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική συμπεριφορά τους, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και προσβάλλοντας χωρίς λόγο την αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου». Και συνέχισε: «Ολα αυτά, για να εκφοβίσουν και να χειραγωγήσουν τις συνειδήσεις, με στόχο το χτύπημα κάθε αντίστασης και κάθε ριζοσπαστικής λαϊκής έκφρασης». Επίσης, συμπλήρωσε ότι δεν έχουν «καμία νομική βάση οι "σκούπες" και οι τέτοιου είδους αστυνομικές επιχειρήσεις, αφού στηρίζονται σε αντισυνταγματικές διατάξεις. Εντάσσονται στο γενικότερο (ευρωπαϊκό και ελληνικό) επίπεδο της τρομοϋστερίας και της ποδοπάτησης κάθε έννοιας δικαίου και αξιοπρέπειας του ανθρώπου από τη CIA και τα όργανά της».

  • Χθες τα ξημερώματα σημειώθηκε μπαράζ εμπρησμών, καθώς άγνωστοι πυρπόλησαν 15 αυτοκίνητα - τα περισσότερα ήταν σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων - σε Βύρωνα, Αγ. Δημήτριο και Αγ. Παρασκευή. Στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκαν δύο εκρήξεις σε ισάριθμα υποκαταστήματα της τράπεζας «EUROBANK» σε Νεάπολη και Τούμπα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ