Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο «νέος» ιμπεριαλισμός

Μετά την 11η Σεπτέμβρη έχει επιβληθεί ένας διεθνής στρατιωτικός νόμος. Τον έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους. Πρόκειται για μια παγκόσμια χούντα. Εχουν μετατρέψει ολόκληρο τον κόσμο σε ένα απέραντο «λευκό κελί». Οι εξελίξεις, για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι δραματικές και κατακλυσμιαίες.

*

Μια νέα «Γκεστάπο» δρα ανεξέλεγκτα: από το Γκουαντάναμο μέχρι τις φυλακές του Αμπού Γκράιμπ στη Βαγδάτη, κι από το Καουάλα Εζεϊνί του Αφγανιστάν μέχρι τα Πετράλωνα, όπου απαγάγονται Πακιστανοί μετανάστες!

*

Ουδείς δικαιούται να παριστάνει τον ανήξερο. Ουδείς να επικαλεστεί την άγνοια σαν άλλοθι. Οι θιασώτες του «είμαστε όλοι Αμερικανοί» είναι οι πρώτοι απ' όλους που γνωρίζουν, ότι:

α) Με διάταγμα του Μπους (Νοέμβρης 2001), η τακτική των δολοφονιών αποτελεί και επισήμως (!) μέσο προώθησης της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ! Με την απόφαση αυτή δόθηκε το «ελεύθερο» στη CIA για «συγκαλυμμένες δολοφονικές επιχειρήσεις», σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, εναντίον των ατόμων που οι ΗΠΑ αποκαλούν «τρομοκράτες».

β) Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, ο Ντ. Ράμσφελντ διακήρυξε (28 Οκτώβρη 2001), σε μια πρωτοφανή επίδειξη της «ψυχοπάθειας» των παγκόσμιων γκάνγκστερ: «Στην ιστορία τους, οι ΗΠΑ δεν απέκλεισαν ποτέ το ενδεχόμενο να κάνουν χρήση, πρώτες αυτές, του πυρηνικού οπλοστασίου τους»!

γ) Με την «Πατριωτική Πράξη των ΗΠΑ», το νόμο δηλαδή της κυβέρνησης Μπους (Νοέμβρης 2001), οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας, οι φανερές και μυστικές υπηρεσίες τους, μπορούν νόμιμα (!) να υποκλέπτουν ηλεκτρονικές συνομιλίες, να συλλαμβάνουν και να απελαύνουν όσους τους αποδίδεται απλώς και μόνο η κατηγορία του «υπόπτου», τους δίνεται το ελεύθερο να διατηρούν ηλεκτρονικά αντίγραφα με τα προσωπικά δεδομένα πολιτών, να παρακολουθούν ακόμα και τις συνομιλίες ενός κατηγορουμένου με το δικηγόρο του!

δ) Με απόφαση του Μπους (Νοέμβρης 2001) στο όνομα της «ασυνήθιστα επείγουσας κατάστασης και για λόγους εθνικής άμυνας», οι ΗΠΑ αποφάσισαν ότι μπορούν να συγκροτούν ειδικά στρατοδικεία (!) με παγκόσμια εμβέλεια (!) με δικαίωμα να επιβάλουν ακόμα και την ποινή του θανάτου στους κατηγορούμενους για «τρομοκρατία», που μπορεί να συλλαμβάνονται είτε στο έδαφος των ΗΠΑ είτε τρίτης χώρας (!) και στους οποίους δεν αναγνωρίζεται δικαίωμα έφεσης κατά της απόφασης, ούτε στα αμερικανικά ούτε στα διεθνή δικαστήρια.

ε) Χωρίς περιστροφές ο Τζον Ασκροφτ, ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, δήλωνε (Οκτώβρης 2001): «Δεν πρέπει να αφήσουμε ρομαντικές ιδέες, όπως οι ατομικές ελευθερίες, να μας εμποδίσουν στον πόλεμό μας» (!) και ο Μ. Φιτζγουότερ, συμπλήρωνε: «Πιστεύω ότι ο πόλεμος αυτός θα απαιτήσει κατάργηση της ελευθερίας και των δικαιωμάτων»!

***

Τα «Ες-Ες» της «νέας τάξης» σκοτώνουν, δολοφονούν, απειλούν, τρομοκρατούν. Και η «δημοκρατική» ΕΕ; Οι «δημοκρατικές» κυβερνήσεις των «25»; Τι κάνουν;

*

Δολοφονούν μαζί με τους Αμερικάνους στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία. Υπογράφουν διμερείς ευρω-ατλαντικές και διακρατικές συμφωνίες παρέχοντας «συνδρομή» στους γκάνγκστερ!

Ενας ιμπεριαλισμός - τρομοκράτης, που σκοτώνει αμάχους, βομβαρδίζει με ουράνιο και βόμβες φωσφόρου, εισβάλει «κατά λάθος» (!) σε τρίτες χώρες, φυλακίζει επ' αόριστον «υπόπτους», βασανίζει, απάγει, φακελώνει τους ανθρώπους σε κάθε τους βήμα, είτε περπατούν στο δρόμο, είτε τηλεφωνούν, είτε αλληλογραφούν, είτε ταξιδεύουν σε λιμάνια και αεροδρόμια!

*

Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είναι ο σύγχρονος κόσμος, είναι ο «νέος ιμπεριαλισμός», όπως ακριβώς τον είχαν περιγράψει στα άρθρα τους οι «Financial Times» εδώ και πέντε χρόνια.

Ουδείς μπορεί να καμώνεται τον ανήξερο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανείς αθώος(2023-06-16 00:00:00.0)
Λαϊκή απαίτηση το ξήλωμα των μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής(2004-09-02 00:00:00.0)
Εντείνονται οι αντιδράσεις(2004-06-18 00:00:00.0)
Παγκόσμια ...«κομαντατούρ»!(2004-03-21 00:00:00.0)
Οψεις του αντιτρομοκρατικού ευρω-πλαισίου(2001-12-15 00:00:00.0)
Αντιπολεμική πρωτοβουλία 21 φορέων της Αθήνας(2001-10-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ