Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Ευκαιρία για ισχυρό χτύπημα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Αποσπάσματα από την ομιλία του Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε εκδήλωση για τις ερχόμενες τοπικές εκλογές, που διοργάνωσε η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, μίλησε ο Π. Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του Κόμματος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο «Φρούριο» με τη συμμετοχή πολλών Τρικαλινών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων μαζικών φορέων του νομού.

Στην ομιλία του Π. Μεντρέκας, ανάμεσα σ' άλλα, σημείωσε:

«Το ΚΚΕ βλέπει και τη μάχη των Δημοτικών - Νομαρχιακών εκλογών του 2006 σαν μια σοβαρή πολιτική και ταξική αναμέτρηση. Αυτό επιβάλλουν τόσο οι γενικές εξελίξεις όσο και αυτές που αφορούν τον ίδιο θεσμό.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεχάσει τι τραβά και να πάει στις κάλπες με αυταπάτες, αναζητώντας τον πιο ικανό νομάρχη και δήμαρχο. Είναι ευκαιρία για τα λαϊκά στρώματα ψηφίζοντας τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ, να δώσουν ισχυρό χτύπημα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οχι για να αλλάξουν. Αυτό δε γίνεται, αλλά για "να ζαλιστούν και να παραπατάνε", να δυσκολεύονται να προχωρήσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Μη δίνετε βάση σ' αυτά που λένε προεκλογικά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Οτι στηρίζουν δημάρχους χωρίς κομματικά κριτήρια, αλλά με βάση τοπικά και αξιοκρατικά. Το βράδυ των εκλογών, κάθε ψήφο που θα πάρουν οι συνδυασμοί τους, θα την προσμετράν στην πολιτική τους.

Ανεξάρτητοι υποψήφιοι δε γίνεται να υπάρχουν, όπως δε γίνεται να υπάρχει ανεξάρτητη πολιτική ή το λαό θα υπηρετεί ή το κεφαλαίο ή με την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα είναι ή με τη λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής!»

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν: Ο δήμαρχος Παλιοκάστρου Β. Μαγγούτας, ο αντιδήμαρχος Θ. Κατσιακιώρης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Εφη Κελεπούρη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Τάσιος, Γ. Κουβεντάρας, Βάσω Κουτσιμπίρη, Βαρβάρα Πατσιώρα, Παν. Ζήσης, ο δήμαρχος Γόμφων, Ν. Τόλιας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Λάζος, η Γιάννα Κωνσταντινίδου, δημοτική σύμβουλος Τρικκαίων, ο Στ. Μπέης, δημοτικός σύμβουλος Κόζιακα.

Επίσης παραβρέθηκαν ο Γ. Μπλάνας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο Π. Γεροκώστας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, η Ντίνα Τσούβα, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών.

Παραβρέθηκαν, ακόμα, οι Αχ. Κανταρτζής και Ελένη Κουτούπα, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ