Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Πιο αποφασιστικά στην τελική ευθεία

Πιο αποφασιστικά στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης ρίχνονται οι Οργανώσεις του Κόμματος σε Δ. Μακεδονία και Θράκη, ενώ πολλές πρωτοπόρες ΚΟΒ έχουν καλύψει σε υψηλά επίπεδα το πλάνο τους κι άλλες ήδη το έχουν κατά πολύ υπερκαλύψει.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τις ΚΟΒ Ιάσμου, Σαπών, Θρυλορίου της ΝΕ Ροδόπης, που υπερκάλυψαν το πλάνο τους, αντίστοιχα κατά 130%, 110% και 100%. «Οπλο μας στην Οικονομική Εξόρμηση αποτελεί η πολιτική του Κόμματος», δηλώνει ο γραμματέας της ΚΟΒ Ιάσμου, Παναγιώτης Σπορίκης. «Καθημερινά διαπιστώνουμε, συνεχίζει, ότι η επιρροή του Κόμματος έχει ανέβει, υπάρχει εκτίμηση στις θέσεις μας και από το γεγονός ότι είμαστε σταθεροί σ' αυτές. Ολα αυτά μας διευκολύνουν στην οικονομική δουλιά. Ενα άλλο στοιχείο που βοηθάει στην επίτευξη των οικονομικών στόχων μας είναι ότι βγαίνουμε ανοιχτά και λέμε τις θέσεις μας, είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους παλεύοντας για τα καθημερινά προβλήματα, κι έτσι όταν απευθύνεσαι σ' αυτόν τον κόσμο που εκτιμάει το ΚΚΕ, τότε είναι πιο πρόθυμος στην οικονομική προσφορά. Πάντως, την οικονομική εξόρμηση τη βλέπουμε σαν μια ευκαιρία να βγάλουμε την πολιτική μας προς τα έξω».

Γενικότερα η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα κάλυψης του πλάνου δεδομένου ότι χθες ξεπέρασε το 76%, ενώ ελπιδοφόρα είναι και τα αποτελέσματα και της ΝΕ Ξάνθης που κυμαίνεται στο 65% περίπου του πλάνου της. Πρωτοπόρα ΚΟΒ είναι αυτή των Δημοσίων Υπαλλήλων που ξεπέρασε το 80% του πλάνου που της αντιστοιχεί. Τα στελέχη του Κόμματος στην Ξάνθη επισημαίνουν ότι το ελπιδοφόρο αυτό ποσοστό κάλυψης του πλάνου είναι αποτέλεσμα καλύτερου σχεδιασμού, πλατιού ανοίγματος της οργάνωσης και ανόδου της επιρροής του Κόμματος, ενώ συχνά διοργανώνονται εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και σχολές.

Στη Δυτική Μακεδονία ορισμένες ΚΟΒ δικαιούνται να ονομαστούν πρωτοπόρες στο χρονικό αυτό διάστημα που διανύουμε. Η ΚΟΒ Σερβίων Κοζάνης κάλυψε το 95% του πλάνου της, η ΚΟΒ της πόλης της Φλώρινας το 83% και η ΚΟΒ Δεσκάτης το 75%. Από τις πρώτες ΚΟΒ της ΝΕ Κοζάνης είναι αυτή των ΕΒΕ, που ξεπερνάει κατά πολύ το πλάνο του 60%, στο οποίο έχει φθάσει η Νομαρχιακή της Κοζάνης.

«Από τις μαζικές εξορμήσεις που κάνουμε σε εργασιακούς χώρους, όπως στη Νομαρχία, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ κ.ά. διαπιστώνουμε ότι έχουν δυναμώσει οι δεσμοί του Κόμματος με τους εργαζόμενους στους παραπάνω χώρους και κατά συνέπεια είναι και μεγαλύτερη η ανταπόκριση στην Οικονομική Εξόρμηση. Επιγραμματικά, θα έλεγα, προσφέρουν σε σχέση με άλλες φορές περισσότερα και περισσότεροι», σημειώνει ο Γιώργος Στραβού, Γραμματέας της ΝΕ Κοζάνης.

Γενικότερα εκφράζεται αισιοδοξία για υπερκάλυψη του πλάνου τους και από οργανώσεις που σχετικά καθυστέρησαν, καθώς τις μέρες αυτές οι οργανώσεις σε Μακεδονία και Θράκη ρίχνονται πιο αποφασιστικά στη μάχη, αξιοποιώντας κάθε σχετική θετική εμπειρία που έχουν συσσωρεύσει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύ κοντά στην κάλυψη του πλάνου(2011-01-09 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία με δυναμισμό και αισιοδοξία(2009-01-25 00:00:00.0)
Πλατύ άνοιγμα με στόχο την υπερκάλυψη(2008-12-23 00:00:00.0)
Με σχέδιο και έλεγχο για την υπερκάλυψη του πλάνου(2007-12-21 00:00:00.0)
Με αποφασιστικότητα να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες(2005-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ