Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καλλιεργεί κλίμα αστυνομοκρατίας
  • Αξιοποιεί την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων για να ενισχύσει τους μηχανισμούς καταστολής και να εφαρμόσει τους τρομονόμους
  • Ευ. Αντώναρος: «Οι κουκουλοφόροι είναι εχθροί του δημοκρατικού πολιτεύματος»(!)

Eurokinissi

Την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Καραμανλή προκειμένου να καλλιεργήσει κλίμα αστυνομοκρατίας, ενισχύοντας «στη σκιά του» τους μηχανισμούς καταστολής και διευκολύνοντας την εφαρμογή των τρομονόμων. Απώτερος στόχος, βέβαια, είναι το χτύπημα των λαϊκών αγώνων.

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να καλύψει το «χαμένο έδαφος» και τις «καθυστερήσεις» που χρεώνει στις προηγούμενες κυβερνήσεις όσον αφορά την «αποτελεσματική» δράση των μηχανισμών καταστολής, ευθυγραμμιζόμενη με τα «αντιτρομοκρατικά» μέτρα που προωθούνται συνολικά σε επίπεδο ΕΕ.

Προκειμένου να διευκολύνει την επίτευξη του παραπάνω στόχου, η κυβέρνηση ανακάλυψε τον καινούριο εχθρό, τους κουκουλοφόρους, τους οποίους ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακήρυξε με κάθε σοβαρότητα ως «εχθρούς του δημοκρατικού πολιτεύματος, της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών»(!). Παράλληλα έδωσε πλήρη κάλυψη στην επίδειξη πυγμής και βίας των αστυνομικών προχτές το βράδυ στο κέντρο στην Αθήνα, δικαιολογώντας απόλυτα τις μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις πολιτών.

Κληθείς να σχολιάσει την εκφοβιστική επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων την προχτεσινή νύχτα στην Αθήνα, ο Ευ. Αντώναρος αρχικά επισήμανε ότι «πρόκειται για μια κατάσταση που αντιμετωπίστηκε λειψά, πολύ λειψά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», ενώ στη συνέχεια έκανε επίδειξη αποφασιστικότητας της κυβέρνησης της ΝΔ. «Η σημερινή κυβέρνηση έχει και τη βούληση και την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη δράση των λεγόμενων "κουκουλοφόρων" που αποτελούν εχθρούς του δημοκρατικού πολιτεύματος, της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Οι "κουκουλοφόροι" επιδιώκουν την αναταραχή για τους δικούς τους λόγους, μια αναταραχή που στρέφεται - όπως όλοι γνωρίζετε και φυσικά είμαι σίγουρος ότι συμφωνείτε με αυτή την άποψη - κατά του κοινωνικού συνόλου που τους έχει απομονώσει». Στην επισήμανση του «Ρ» ότι είναι επικίνδυνο να ανακαλύπτει η κυβέρνηση τον νέο εσωτερικό εχθρό πίσω από κουκουλοφόρους (άρα μπορεί να είναι όλοι και κανένας...), ο εκπρόσωπος υποστήριξε ότι είναι συγκεκριμένη η αναφορά του και συμπλήρωσε προειδοποιητικά: «Περιμένετε και θα δείτε αποτελέσματα». Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων απέφυγε να διευκρινίσει τα «μέτρα ασφαλείας» που θα πάρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα παραπέμποντας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Δικαιολόγησε όμως αυθαίρετη αστυνομική βία στο κέντρο της Αθήνας, τις μαζικές προσαγωγές, την εισβολή των αστυνομικών σε καφενεία κ.ο.κ. «Δε γνωρίζω να έγινε αυτό που μου μεταφέρετε» είπε όταν ρωτήθηκε αν στα «μέτρα ασφαλείας» περιλαμβάνεται η εισβολή της αστυνομίας στα καφενεία και σε δημόσιους χώρους, να βγάζει έξω τον κόσμο και να κάνει προσαγωγές. «Γνωρίζω - συνέχισε - ότι η Αστυνομία, όταν χρειάζεται, πρέπει να κάνει τη δουλιά της». Επιχείρησε να δικαιολογήσει το κλίμα αστυνομοκρατίας, λέγοντας ότι «στόχος είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών», ενώ υποστήριξε ότι στόχος των κουκουλοφόρων είναι η δημιουργία ...(κοινωνικής) αναταραχής. «Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτά που κάνουν - με τον εμπρησμό ενός αστυνομικού αυτοκινήτου προχθές, με την επίθεση εναντίον δύο αστυνομικών, με τη δημιουργία εντυπώσεων καταστρέφοντας αυτοκίνητα - προσπαθούν να προκαλέσουν μια αναταραχή; Αυτό είναι ηλίου φαεινότερο», αποφάνθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ