Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Προκλητική δήλωση Ζιρινόφσκι για απαγόρευση των ΚΚ

Ανάγκη να δοθεί απάντηση από το λαϊκό κίνημα στα σχέδια της αντίδρασης

Οι θριαμβευτές του μεγάλου αντιφασιστικού πολέμου, άντρες του Κόκκινου Στρατού, ενώ πετάνε τα ναζιστικά λάβαρα στην Κόκκινη Πλατεία. Οι σημερινοί «δημοκράτες» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ζητάνε την καταδίκη τους...
Οι θριαμβευτές του μεγάλου αντιφασιστικού πολέμου, άντρες του Κόκκινου Στρατού, ενώ πετάνε τα ναζιστικά λάβαρα στην Κόκκινη Πλατεία. Οι σημερινοί «δημοκράτες» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ζητάνε την καταδίκη τους...
Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που εγκρίθηκε από την Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης, την Τετάρτη στο Παρίσι και προωθείται για ψήφιση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση στο διάστημα από 24-27 Γενάρη, έδωσε το έναυσμα σε αντιδραστικές δυνάμεις για ένταση της επίθεσης στους κομμουνιστές.

Ετσι γρήγορα επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, ότι η προώθηση του μνημονίου θα «δώσει φτερά» στα πιο ακραία εθνικιστικά κόμματα και στις φασιστικές οργανώσεις, αφού κινείται στην κατεύθυνση της αναθεώρησης της ιστορίας και της δικαίωσης του φασισμού.

Πρώτος που εκδηλώθηκε ανοιχτά είναι ο Β. Ζιρινόφσκι, πρόεδρος του Φιλελεύθερου - Δημοκρατικού Κόμματος Ρωσίας, μια από τις πιο ακραίες εθνικιστικές φωνές στη σημερινή Ρωσία. Χτες χαιρέτισε το αντικομμουνιστικό μνημόνιο ζητώντας με την ευκαιρία αυτή, την απαγόρευση των ΚΚ, καθώς και την κατ' οίκο κράτηση (!) του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Προέδρου του ΚΚΡΟ, του δεύτερου σε δύναμη πολιτικού κόμματος της Ρωσίας.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ΙΝΤΕΡΦΑΞ, ο Ζιρινόφσκι δήλωσε πως «είναι η μοναδική περίπτωση στην ιστορία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την οποία είμαι σύμφωνος», και πρόσθεσε πως θα πρέπει να απαγορευτούν όλα τα ΚΚ, όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και στις άλλες χώρες του κόσμου και να καταδικαστεί η δράση τους! Ο Ζιρινόφσκι δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι και σήμερα στο πρόγραμμα του ΚΚΡΟ προβάλλεται το καθήκον της οικοδόμησης του κομμουνισμού. «Οποιεσδήποτε αριστερές και κομμουνιστικές οργανώσεις θα πρέπει να εξισωθούν με τις τρομοκρατικές», δήλωσε, τέλος, ο ίδιος.

Επίσης η τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν», που αναφέρεται στο μνημόνιο, φιλοξενεί συνέντευξη του εισηγητή της Πολιτικής Επιτροπής, Σουηδού Γκόραν Λιντμπλάντ, όπου προκλητικά αναφέρει: «Ολα τα κομμουνιστικά καθεστώτα είναι πάντα ολοκληρωτικά και τα εγκλήματα που διέπραξαν και διαπράττουν και σήμερα ενάντια στην ανθρωπότητα είναι η φυσική συνέπεια της θεωρίας της πάλης των τάξεων».

Γίνεται φανερό ότι στόχος όλων των αντιδραστικών δυνάμεων που σήμερα σηκώνουν κεφάλι, δεν είναι μόνο το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, αλλά κυρίως το σήμερα, με την ποινικοποίηση της δράσης των κομμουνιστών, που βλέπουν ότι απειλούν τα σχέδια της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης. Γι' αυτό και είναι αναγκαίο οι λαϊκές δυνάμεις σε κάθε χώρα να ξεσηκώσουν ένα ρωμαλέο κίνημα, που θα μπει φραγμός στα σχέδια (και την απαγόρευση των ΚΚ) που προωθεί το κεφάλαιο για να μπορέσει απρόσκοπτα να συνεχίσει την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης παγκόσμια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ