Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΝΑΤΟΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ
ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
ειρήνης και ανεξαρτησίας

Φτάνει σήμερα το πρωί στα Χανιά, το "κόκκινο" πλοίο του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, όπου χιλιάδες νέες και νέοι απ' όλη τη χώρα θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, που διοργανώνει η ΚΝΕ

Στην Κρήτη χτυπά σήμερα η καρδιά της ελληνικής νεολαίας. Ενα "κόκκινο ποτάμι", που ξεκίνησε χτες βράδυ από τον Πειραιά, έφτασε σήμερα το πρωί στα Χανιά. Είναι οι νέοι και οι νέες από όλη τη χώρα που συμμετέχουν στη φετινή, 6η Νεανική Επίθεση Ειρήνης,με στόχο την αμερικανο-ΝΑΤΟική βάση της Σούδας, προκεχωρημένο φυλάκιο του ιμπεριαλισμού για τις επιδρομές εναντίον των λαών της περιοχής, αλλά και εξάρτησης της χώρας μας.

Σήμερα το απόγευμα οι νέοι, που θέλουν και μπορούν ν' αλλάξουν τον κόσμο, θα αποκλείσουν την είσοδο της βάσης για τρεις ώρες κι αμέσως μετά θα πορευτούν στους δρόμους των Χανίων. Διαδηλώνοντας τη θέλησή τους να συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα, για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου, για την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας. Δείχνοντας ότι όταν νεολαία και λαός θέλουν και το πιστεύουν, μπορούν ν' αλλάξουν τα πάντα. Ταυτόχρονα, θα δώσουν ελπιδοφόρο μήνυμα ενάντια στον εφησυχασμό, τον καλύτερο σύμμαχο των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων εκφραστών των συμφερόντων τους.

Οι τελευταίοι έχουν ενοχληθεί σφόδρα από αυτή την κινητοποίηση. Μετά τις επιχειρήσεις εκφοβισμού εναντίον μελών της ΚΝΕ στο Ηράκλειο, ο εκτελών χρέη δημάρχου στα Χανιά έβαλε, χτες, συνεργεία του δήμου να κατεβάσουν πανό της ΚΝΕ, φτάνοντας στο σημείο να πει ότι "αμαυρώνουν την πόλη των Χανίων"!


ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ