Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Αναπάντητα ερωτηματικά για το φακέλωμα

Πόρισμα που επιχειρεί να εμποδίσει το σπάσιμο του αποστήματος στην Ελληνική Αστυνομία και προσπάθεια εξεύρεσης εξιλαστήριου θύματος χαρακτηρίζεται το αποτέλεσμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη γνωστή υπόθεση του "φακελώματος" των αξιωματικών, καθώς δεν έχει απαντηθεί το καίριο ερώτημα αν οι περιβόητες λίστες συντάχθηκαν για να χρησιμοποιηθούν από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ανακοίνωσε ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός υποδιευθυντής Ανδρέας Σουλτάτος, επειδή προέκυψε ότι έφτιαξε τις λίστες για να βλάψει ή για να ωφελήσει αξιωματικούς, ανάλογα με την περίπτωση. Πώς όμως θα γινόταν αυτό, δε διευκρινίζεται από το πόρισμα. Απεναντίας παρέχεται η εντύπωση ότι η όποια "βλάβη" των αξιωματικών και η "αμαύρωση του κύρους της αστυνομίας", δημιουργήθηκε λόγω της διαρροής των καταλόγων με τους χαρακτηρισμούς σε μια απογευματινή εφημερίδα. Η διαρροή αυτή δεν έχει αποκαλυφθεί από ποιον έγινε, αν και από το πόρισμα αφήνεται εμμέσως να εννοηθεί ότι προκλήθηκε από τον ίδιο τον εγκαλούμενο αξιωματικό!Η υπόθεση αυτή είναι αμφίβολο τελικά αν διαλευκανθεί πλήρως, καθώς ο Α. Σουλτάτος υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα σκευωρίας με στόχο τη συνδικαλιστική και υπηρεσιακή του εξόντωση. Ο ίδιος φέρεται να έχει καταθέσει ότι βρέθηκε στο στόχαστρο ανόμων συμφερόντων επειδή η συνδικαλιστική του πορεία είχε μεγάλη απήχηση μέσα στο Σώμα. Κατάφερε μαζί με άλλους συνδικαλιστές να πείσει τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να υιοθετήσει θετικά για τους αξιωματικούς μέτρα και το κυριότερο να προωθήσει ρύθμιση για το "πόθεν έσχες".

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών, του οποίου είναι μέλος ο Α. Σουλτάτος, εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της αστυνομίας, μετά τη δημοσιοποίηση των ονοματεπωνύμων με χαρακτηρισμούς περισσότερων από 300 αξιωματικών και ζητά να υπάρξει πλήρης υπηρεσιακή και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Χτες υπήρξε συνάντηση με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Καραμανλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ