Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δίνουν λόγο Μαλέλης - Ευαγγελάτος
  • Κλήθηκαν χτες στην ΕΣΗΕΑ από τον πρόεδρο της Ενωσης Αρ. Μανωλάκο
  • Τα ανυπόστατα και αναπόδεικτα προκάλεσαν ανήκεστο βλάβη στη δημόσια υγεία, καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ και ζητά την παρέμβαση του υπουργού Τύπου και του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Αρ. Μανωλάκος κάλεσε χτες επειγόντως στα γραφεία της Ενωσης τον διευθυντή ειδήσεων του τηλεοπτικού "Σκάι" Στ. Μαλέλη και τον δημοσιογράφο Ν. Ευαγγελάτο,οι οποίοι ενημέρωσαν και απάντησαν σε ερωτήσεις αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για το περιεχόμενο και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε το θέμα με τους γιατρούς του "Ευαγγελισμού".

Η κλήση στην ΕΣΗΕΑ των δυο δημοσιογράφων του "Σκάι" έγινε με την παραλαβή της χτεσινής καταγγελίας της ΕΙΝΑΠ - που κοινοποιήθηκε προς την Ενωση - καθώς και τα χτεσινά δημοσιεύματα του Τύπου. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θα συζητήσει την υπόθεση σε Ολομέλεια.

Η καταγγελία της ΕΙΝΑΠ

Μετά την προχτεσινή απόφαση των γιατρών του "Ευαγγελισμού", χτες η ΕΙΝΑΠ έστειλε καταγγελία προς τον υπουργό Τύπου Δ. Ρέππα και το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο,την οποία κοινοποίησε - εκτός από την ΕΣΗΕΑ - στην ΠΟΕΣΥ, το ΔΣΑ, τον ΙΣΑ, τον ΙΣΠ, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Στην καταγγελία της η ΕΙΝΑΠ αναφέρει: "Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού "Σκάι" της 1.7.1997 και με δημοσιογράφο τον κ. Ευαγγελάτο παρουσιάστηκε κάτω από τον τίτλο "Εμπόριο οργάνων" καταγγέλλουσα δημοσιογράφος ότι: Γιατροί του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" αφαίρεσαν κατά τη διάρκεια εγχείρησης νεφρό από τον πατέρα της για να τον πουλήσουν".

Τα ανωτέρω, τονίζει η ΕΙΝΑΠ, αναπόδεικτα και ανυπόστατα προκάλεσαν βλάβη στη δημόσια υγεία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους εξής λόγους:

  • Προκάλεσαν αμφιβολίες και ανασφάλεια στους αρρώστους που έχουν νοσηλευτεί και χειρουργηθεί στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ή που πρόκειται να νοσηλευτούν.
  • Προκάλεσαν ανήκεστο βλάβη στο θέμα των μεταμοσχεύσεων και ακύρωσαν στην πράξη τις προσπάθειες να γίνονται δωρητές οργάνων οι Ελληνες, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να ωφελούνται των ευεργετημάτων της σύγχρονης ιατρικής.
  • Προκάλεσαν ανήκεστο βλάβη στο μεγαλύτερο Δημόσιο Νοσοκομείο της χώρας και στο πρόσωπό του συκοφάντησαν όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία με δόλο, πρόθεση και στόχο τη στροφή των ασθενών στον ιδιωτικό τομέα.
  • Οι ως άνω είναι και πράξεις ιδεολογικής τρομοκρατίας και διαπόμπευσης των γιατρών του ΕΣΥ και μάλιστα σε περίοδο απεργιακών κινητοποιήσεων.

Και η καταγγελία της ΕΙΝΑΠ καταλήγει: "Τα ανωτέρω δεν ανασκευάζονται γι' αυτό και ζητάμε παρέμβασή σας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ