Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
Συνεχίζουν δυναμικά κόντρα στο ξεπούλημα

Με επίσχεση εργασίας συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ Σερρών, προκειμένου να διασφαλίσουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ενώ προειδοποιούν με νέες δυναμικές κινητοποιήσεις αν η διοίκηση της Ενωσης επιμείνει στην εφαρμογή του εξυγιαντικού προγράμματος της ΑΤΕ για να προχωρήσει η ρύθμιση των τεράστιων χρεών που έχουν συσσωρευτεί στις πλάτες της Συνεταιριστικής Οργάνωσης, με ευθύνη τόσο των παλιότερων διοικήσεων, όσο κυρίως την αντισυνεταιριστική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Χτες έληξε η 48ωρη απεργία των εργαζομένων με απόλυτη επιτυχία σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή. Πραγματοποιήθηκε εκ νέου απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ενωσης, όπου εργαζόμενοι και φορείς του νομού διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της κύριας παραγωγικής μονάδας του νομού, και το ενδεχόμενο τελικό κλείσιμο. Μια τέτοια περίπτωση θα έχει ολέθρια αποτελέσματα στην οικονομία του νομού και φυσικά θα οδηγήσει σε εργασιακό και οικονομικό αδιέξοδο τους 365 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Πάντως, επειδή το πρόβλημα της συρρίκνωσης δραστηριοτήτων των ΑΣΟ παίρνει γενικευμένη μορφή, οι εργαζόμενοι στις συνεταιριστικές οργανώσεις προσανατολίζονται να αντιδράσουν συντονισμένα. Ηδη η ΟΣΕΓΟ έχει αποφασίσει πανελλαδική κινητοποίηση για τις αρχές Σεπτέμβρη και συγκέντρωση στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ