Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τους σέρνουν στα δικαστήρια

Προς νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Δήμο

Με νέες κινητοποιήσεις την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης στην αδιάλλακτη στάση του δημάρχου απέναντι στα αιτήματά τους, καθώς και στην προκλητική τακτική που επέλεξε να ακολουθήσει, καταθέτοντας χτες το μεσημέρι αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγή εναντίον του αγώνα τους. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων θα εκδικαστεί τη Δευτέρα, ενώ η τακτική αγωγή ορίστηκε για τις 17 Ιούλη.

Οι 2.500 εργαζόμενοι του Δήμου διεκδικούν την καταβολή του ειδικού επιδόματος που συμφωνήθηκε να δοθεί σε τρεις εξαμηνιαίες δόσεις, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στους χώρους δουλιάς, την καταβολή αναδρομικών από το νέο μισθολόγιο και δεδουλευμένων που δεν τους έχουν αποδοθεί επί τρεις συνεχής μήνες. Τέλος, αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση δραστηριοτήτων του Δήμου.

Τον αγώνα των εργαζομένων προσπαθεί να αποπροσανατολίσει η παράταξη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιώντας ως "πάτημα" τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και την αδιάλλακτη στάση του δημάρχου. Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ρίχνει την ευθύνη προσωπικά στον Κ. Κοσμόπουλο και βγάζει "λάδι" την κυβέρνηση, που χρόνια τώρα ...ξεμπερδεύει με τα χρέη της προς την ΤΑ και τους εργαζόμενους επαναλαμβάνοντας αόριστες υποσχέσεις. Δε θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική, όμως περιορίζοντας την κριτική της στο πρόσωπο του δημάρχου και αφήνοντας στο απυρόβλητο την παράταξή του, βάζει σε υποψίες εργαζόμενους και πολίτες για τα πραγματικά κίνητρά της.

Το Δημοτικό Συμβούλιο

Στη βραδινή συνεδρίαση της Πέμπτης, του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξη του Κ. Κοσμόπουλου παρουσιάστηκε διχασμένη, αφού στη διάρκεια της ψηφοφορίας επτά σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν υπέρ της πρότασης να συζητηθούν τα θέματα των εργαζομένων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ομως τελικά η πρόταση δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων, γεγονός που προκάλεσε δικαιολογημένα τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων. Ο δήμαρχος μετά τις εξελίξεις αυτές βρήκε τη δικαιολογία να αποχωρήσει, εκφράζοντας και την έντονη δυσαρέσκεια για τη στάση πολλών δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, ενώ ο πρόεδρος του ΔΣ ανακοίνωνε τη διακοπή της συνεδρίασης του Σώματος. Ακόμη και σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου παραδέχτηκαν ότι για τη συνέχιση της κατάληψης του Δημαρχιακού Μεγάρου δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, αλλά οι αντιδήμαρχοι της πλειοψηφίας που αρνήθηκαν το διάλογο.

Να σημειωθεί, ότι τόσο η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης όσο και η κυβέρνηση εμπαίζουν τους εργαζόμενους και αρνούνται την επίλυση των προβλημάτων τους. Ωστόσο, η αντιπολίτευση ζητάει ευθύνες μόνο από τη διοίκηση του Δήμου, αποφεύγοντας να μιλήσει για την κυβερνητική ανακολουθία πάνω στο θέμα. Ο Κ. Κοσμόπουλος με τη σειρά του επαναλαμβάνει συνεχώς ότι "το εργασιακό πρόβλημα το δημιούργησε η κυβέρνηση με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της".

Η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" με ανακοίνωσή της προς το προεδρείο του ΔΣ αναφέρει τα παρακάτω:

"Η παράταξή μας εκφράζει και πάλι την πλήρη συμπαράστασή της προς τους αγωνιζόμενους υπαλλήλους του Δήμου και αξιώνει να προβεί η διοίκηση στην άμεση επίλυση όλων των εκκρεμών προβλημάτων τους. Τονίσαμε κατ' επανάληψη ότι οι υπάλληλοι του Δήμου, καλά οργανωμένοι και προβληματισμένοι, αποτελούν την πρώτη αποφασιστική δύναμη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και για τη λύση των πολλαπλών προβλημάτων που απασχολούν την πόλη μας. Η περιφρόνηση, ο παραγκωνισμός και η πολιτική εμπαιγμού που ακολουθεί η κυβέρνηση και η διοίκηση του Δήμου σε βάρος των συνεργατών μας, μας βρίσκει τελείως αντίθετους, διότι δεν αδικεί μόνο αυτούς τους άμεσους συνεργάτες μας, αλλά βλάπτει κατά προέκταση και την ίδια την πόλη".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκαλυπτικά «πέρα δώθε» στους συνδυασμούς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ(2023-09-21 00:00:00.0)
Επιχείρηση λάσπης κατά της δημοτικής αρχής(2004-04-08 00:00:00.0)
Οι αντιδράσεις ανέτρεψαν τα σχέδια του δημάρχου(2003-09-30 00:00:00.0)
Με τους εργαζόμενους σημαιοφόρους μιας άλλης πόλης(2002-09-21 00:00:00.0)
Για δήμο αγωνιστή, στο πλευρό των εργαζομένων(2002-05-28 00:00:00.0)
Πελατειακά παραμάγαζα οι δημοτικές επιχειρήσεις(1997-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ