Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠ. ΣΤΡΙΦΤΑΡΗΣ
"Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους"

Περιοδείες κλιμακίων του ΚΚΕ στα νοσοκομεία της Κρήτης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ανταπόκριση).-

"Αν αυτό το νομοσχέδιο για την υγεία περάσει όπως είναι, σίγουρα ο ελληνικός λαός θα βρεθεί σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι βρίσκεται σήμερα, όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας στο πλατύ κοινό", τόνισε χτες ο Σπ. Στριφτάρης στο Ηράκλειο στη διάρκεια της περιοδείας του, που γίνεται στα πλαίσια της Δίμηνης Εξόρμησης του Κόμματος στα νοσοκομεία.

"Η δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους είναι υπόθεση όλων μας", υπογράμμισε ο Σπ. Στριφτάρης και κατήγγειλε τον τηλεοπτικό σταθμό "Σκάι", για το πρόσφατο ρεπορτάζ σε βάρος των γιατρών του "Ευαγγελισμού". "Δεν είναι η πρώτη φορά, επισήμανε, που γίνεται τέτοια επίθεση ενάντια σε γιατρούς, τους οποίους γνωρίζει ολόκληρη η κοινωνία ως γιατρούς, που έχουν δώσει τη ζωή τους και να υπηρετήσουν το ΕΣΥ, αλλά και να εξυπηρετήσουν σωστά τους Ελληνες ασθενείς τους". Ο Σπ. Στριφτάρης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γιατρό Σωτήρη Μπαράτση,λέγοντας ότι "γι' αυτόν το μόνο που γνωρίζουν όλοι είναι ότι δεν πήρε ποτέ στη ζωή του φακελάκι". Επισήμανε ότι η επίθεση αυτή έχει συγκεκριμένους στόχους και συνδυάζεται, παράλληλα, με την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση: "Να δυσφημίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, για να περάσει πιο εύκολα το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή".

Ο Σπ. Στριφτάρης ανέπτυξε τα βασικότερα σημεία του νομοσχεδίου και τις θέσεις του ΚΚΕ γι' αυτά, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προωθεί συνεχώς την ιδιωτικοποίηση στο χώρο της Υγείας, με συνέπεια οι ασθενείς ν' αντιμετωπίζονται ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση.

Καταλήγοντας, κάλεσε το λαό να διεκδικεί με το σωστό τρόπο το δικαίωμα της σωστής ιατρονοσηλευτικής περίθαλψης, βάζοντας με τη συμπεριφορά του φραγμό στο φαινόμενο - "φακελάκι". Κάλεσε, επίσης, τους εργαζόμενους να είναι πιο προσεκτικοί στην εκλογή συνδικαλιστικής ηγεσίας και τη σημερινή ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ επιτέλους ν' αντιδράσει.

Στα νοσοκομεία του Λασιθίου

Ο Σπ. Στριφτάρης, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, περιόδευσε και στα νοσοκομεία του Αγίου Νικολάου και της Ιεράπετρας, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα των νοσοκομείων και των εργαζομένων και ενημέρωσε με τη σειρά του για τα σχέδια "ιδιωτικοποίησης" και διάλυσης του ΕΣΥ που προωθούνται, καθώς και για τις θέσεις του Κόμματος σχετικά με τα ζητήματα της υγείας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης της "Β φάσης" επέκτασής του, καθώς και στις ελλείψεις δευτεροβάθμιας περίθαλψης που αντιμετωπίζει το Λασίθι παρ' όλο που ο νομός διαθέτει τέσσερα "νομαρχιακά" νοσοκομεία.

"Η υγεία του λαού δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στην ευαισθησία και τον ηρωισμό των εργαζομένων", τονίστηκε χαρακτηριστικά στη συνάντηση, ενώ η έλλειψη χώρων και η ταλαιπωρία του προσωπικού σε ορισμένες περιπτώσεις "βγάζουν μάτι".

Το κλιμάκιο υποσχέθηκε να κάνει ό,τι μπορεί για την επίλυση των προβλημάτων, τόσο κεντρικά όσο και τοπικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ