Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η υγεία υπόθεση όλου του λαού

Ανακοινώσεις αλληλεγγύης στον αγώνα της ΕΙΝΑΠ

Σε καθημερινή βάση πλήθος οργανώσεων εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους προς τον απεργιακό αγώνα της ΕΙΝΑΠ και δηλώνουν έτοιμοι να συμβάλουν στη συγκρότηση ενός μετώπου υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.

Το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των γιατρών και υπογραμμίζει ότι το ανθυγιεινό αυτό νομοσχέδιο που επιχειρεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει στον ευαίσθητο χώρο της υγείας επιβάλλεται από τη Συμφωνία του Μάαστριχτ και τα απάνθρωπα συμφέροντα των εμπόρων της υγείας. Είναι ένα νομοσχέδιο, που αποσκοπεί στην αφαίρεση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα έχει απομείνει στο χώρο της ιατρικής πρόληψης, περίθαλψης και πρόνοιας. Ουσιαστικά καταργεί και αυτή ακόμα τη λιτή κρατική μέριμνα για την υγεία και εισάγει την ατομική ευθύνη, δηλαδή τη λογική, "έχεις χρήματα, γίνεσαι καλά". Και καταλήγει υπογραμμίζοντας πως επειδή η υγεία είναι υπόθεση όλου του εργαζόμενου λαού, είμαστε έτοιμοι να πάρουμε μέρος σε ένα λαϊκό μέτωπο για να υπερασπίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας.

  • Τη συμπαράστασή του δηλώνει με ανακοίνωσή του και το παράρτημα Μπραχαμίου - Δάφνης - Καλαμακίου του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με ανακοίνωσή της δηλώνει τη συμπαράστασή της στους αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς γιατρούς, που υπερασπίζουν με τον αγώνα τους το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και την αναβάθμισή της, που υπονομεύει η κυβέρνηση.Η ανατροπή του ΕΣΥ, υπογραμμίζει η ΟΓΕ, θα πλήξει κύρια τις γυναίκες γιατί αυτές θα κληθούν να αποκαταστήσουν τις καταργούμενες ή πανάκριβες υπηρεσίες υγείας. Οι γυναίκες, τονίζεται, έχουν ιδιαίτερες ανάγκες παροχής δημοσίων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και πρόληψης, λόγω του αναπαραγωγικού τους ρόλου. Και η ανακοίνωση της ΟΓΕ καταλήγει: Δυο εκατομμύρια ανασφάλιστες γυναίκες θα μείνουν μακριά από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και στο έλεος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στηρίζει τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών, ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου και τονίζει: "Η υγεία είναι συνταγματικό δικαίωμα του Ελληνα πολίτη κερδισμένο με αγώνες και δεν μπορεί να μπει στα πλαίσια καμιάς οικονομικής σύγκλισης".

Η Ενωση Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Πειραιά "Η Ενότητα" σε ψήφισμά της τονίζει ότι το αντι-ΕΣΥ νομοσχέδιο φορτώνει τα βάρη στους νοσηλευόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία και απαιτεί την άμεση απόσυρσή του. Πρέπει, καταλήγει η Ενωση, να υπάρξει ενωμένη πάλη προκειμένου να διατηρηθεί η δημόσια και δωρεάν υγεία. Αλληλέγγυοι στον αγώνα των γιατρών για τη στήριξη του ΕΣΥ και όχι το ξεχαρβάλωμά του, που προσπαθεί η κυβέρνηση, στέκονται και οι εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας

Αλληλεγγύησυνταξιούχωναπ' όλη την Ελλάδα

Κοντά στους γιατρούς στέκονται οι συνταξιούχοι από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων των ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και ΤΣΑ από τα Γιάννενα έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου για την υγεία, ενώ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η υγεία δεν είναι εμπόρευμα να πουλιέται στην αγορά των διάφορων διαγνωστικών κέντρων και ιδιωτικών κλινικών. Είναι το πολυτιμότερο αγαθό που πρέπει να παρέχεται δωρεάν απ' την πολιτεία. Ο αγώνας των νοσοκομειακών γιατρών έχει στόχο να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, τονίζουν οι συνταξιούχοι και καλούν τον ελληνικό λαό να τους στηρίξει.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ του Νομού Καβάλας η "Ενσωμάτωση" με ανακοίνωσή της καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μέσα από το αντι-ΕΣΥ νομοσχέδιο που προωθεί. Απαιτεί από την πολιτεία την απόσυρσή του και την παραπέρα χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό.

Την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των γιατρών δηλώνει και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγ. Δημητρίου - Αλίμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ